Vesti
Sport
"Puklo" u Partizanu, Popović odlazi!
12.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
"Puklo" u Partizanu, Popović odlazi!
Katastrofalni rezultati ove sezone dovešće do promene na mestu predsednika Fudbalskog kluba Partizan, pišu mediji.
Zoran Popović neće više biti predsednik FK Partizan.
Umesto njega, u fotelju će sesti njegov bliski saradnik, aktuelni potpredsednik Milorad Vučelić, piše Kurir u broju od četvrtka.
"Popović broju poslednje dane na mestu predsednika, budući da su mu članovi Upravnog odbora okrenuli leđa i da traže njegovu smenu", navodi ovaj list i dodaje:
"Zapravo, njega već duže vreme nagovaraju da se sam povuče 'zbog privatnih obaveza', a ukoliko ne budu uspeli da ga ubede, usledio bi predlog za njegovu smenu i insistiranje na zakazivanju Skupštine kluba. Protiv njega su čak i partneri SNS, ppčev od generalnog direktora Miloša Vazure, pa nadalje".
List navodi da i dalje nije poznato ko bi nasledio Popovića, ali da je prvi pik Vučelić, nedavno izabran i za predsednika JSD Partizan, a kao druga opcija pominje se takođe Popovićev saradnik, potpredsednik Vojkan Nedić.
Kao najmanje realna mogućnost navodi se i uvođenje tročlane komisije, koja bi vodila klub u narednom periodu.
"Trenutno je poznato samo da Vučelić želi da sedne u predsedničku fotelju, ali i da nisu svi iz UO saglasni sa tim, jer smatraju da mu je dovoljna funkcija potpredsednika, kao i prvog čoveka JSD Partizan", navodi Kurir i dodaje da se Popović mesecima ne meša u rukovođenje klubom, kao i da je njegova uloga čisto protokolarna.
Kurir podseća da Popović nije ispunio "predizborno" obećanje od šest miliona evra investicija u Partizan, kao i da je u decembru prošle godine, po imenovanju na aktuelnu funkciju, rekao da je situacija u Humskoj loša, da se zaposlenima duguju plate, da je dug narastao na oko 15 miliona i da će se sve to promeniti nabolje.
"Ipak, 11 meseci od njegovog izbora finansijska slika je identična kao i prilikom njegovog dolaska, s tim da Partizan za Crvenom zvezdom zaostaje 21 bod, a sveobouhvatna situacija u klubu najlošija je u poslednjih desetak godina", navodi autor teksta i navodi da će novi sportski direktor Ivica Iliev uskoro pokušati da nagovori bivšeg golmana i kapitena Vladimira Stojkovića da se vrati u Partizan, nakon što je popularni Stojke najavio razlaz sa Makabijem iz Haife ove zime.