Vesti
Sport
Božović o sudijama: A, da je bilo obrnuto?
23.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Božović o sudijama: A, da je bilo obrnuto?
Trener Crvene zvezde dan posle teško izvojevane pobede u Nišu osvrnuo se na arbitražu Vlada Glođovića.
Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2, za prvu ligašku pobedu Beograđana na "Čairu" od 2001. godine.
Ekipa Miodraga Božovića nastavilja je da "lupa recke", obrnula je krug u Superligi i pobedila u 15 uzastopnih mečeva, tako da više nema rivala u Srbiji kojeg ova generacija fudbalera Crvene zvezde nije savladala.
Ipak, dan posle najteže osvojena tri boda ove sezone, "Grof" je osetio potrebu da se putem zvaničnog sajta kluba obrati javnosti. Sve zbog grešaka koje je, prema njegovim rečima, na štetu Crvene zvezde pravio glavni arbitar Vlado Glođović, kao i njegovi pomoćnici.
"Dve kardinalne greške su napravljene na našu štetu, a sve zbog loših procena sudija. Prva, kada je priznat gol našeg rivala iz ofsajda, a druga kada je nama poništen čist gol zbog navodnog igranja rukom Ibanjeza", rekao je Božović i dodao:
"Mi smo kvalitetom i srcem dobili taj meč, ali takve stvari ne smeju da se događaju. Greške su prevelike. Zamislite samo da je situacija bila obrnuta i da smo mi dali gol iz ofsajda, a rivalu poništen čist pogodak. Pa o tome bi se pisalo i pričalo danima, pokretale bi se čitave afere, a sada reakcije nema... Mora da je bude jer je Zvezda na terenu, i to svima, pokazala da zaslužuje bolji tretman", navodi se dalje u izjavi i napominje rezigniranost šefa struke ubedljivog lidera Superlige.
U finišu utakmice na "Čairu", poptunu ofanzivu u potrazi za tri boda upotpunio je ulaskom u 82. minutu i mladi Luka Jović.
Već sutradan igrao je u prijateljskoj utakmici sa Zvijezdom, u kojoj je favorit okrenuo tok meča i pobedio 2:1, zahvaljujući i njegovom izjednačujućem golu u 29. minutu.
"Kada ste napadač svaki gol vam je važan. I u takmičarskim, i u prijateljskim utakmicama. Golovima sami sebi podižemo samopouzdanje. Zbog toga mi je drago što sam ekipi doneo izjednačenje, ali mi je žao što nisam postigao još koji pogodak jer sam imao prilike za to. Važno je da smo pobedili. Dosta pažnje obraćamo i na prijateljske utakmice, one su nam prilika da se nametnemo treneru ali i održimo visok nivo igre", rekao je Jović koji očekuje da se Zvezdina pobednička serija nastavi.
"Pregrmeli smo teško gostovanje, ali to ne znači da sada smemo da se opustimo. Svaku pobedu moramo da zaslužimo, i zbog toga se već okrećemo narednom vikendu. Iz Niša nosim lepe uspomene, ne samo zbog pobede već i zbog lepe, fudbalske atmosfere. Nadam se da će u subotu protiv Voždovca doći mnogo navijača kako bi nam pomogli da nastavimo ovaj niz", zaključio je Jović.