Vesti
Sport
Maljković: Pionir još u mislima
24.11.2015. 20:00
Izvor: RTS
Maljković: Pionir još u mislima
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da utakmica protiv Luksemburga u narednom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo prava prilika da igračice sa manjom minutažom dobiju šansu.
Košarkašice Srbije otputovale su u Luksemburg gde ih u sredu, od 19 sati, očekuje drugi meč kvalifikacija grupe D za Eurobasket.
"Što se tiče Luksemburga, imam informacije o ekipi. Pogledaćemo još neke snimke, ali smo maksimalno fokusirane na nas i našu igru. Biće ovo prilika da jasno definišemo neke stvari, da pojedine igračice potvrde liderske pozicije i da tako povedu mlade. Evidentno je da će igračice koje su do sada imale manju minutažu dobiti na ovoj utakmici veću šansu. Moraće dobro da se potrude da me ubede da ih pozovem i u februaru, jer neka nova lica čekaju svoju priliku", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS-a.
Ona je dodala da će duel sa Luksemburgom propustiti Ana i Milica Dabović, dok je Dajana Butulija ostala u Beogradu nakon operacije slepog creva.
"U sastavu u Luksemburgu neće biti kapitenke Milice Dabović koja je na definitivnom lečenju prsta do potpunog izlečenja. Ana Dabović je dobila zasluženi odmor, a u Beogradu je ostala i Dajana Butulija koja se oporavlja posle operacije slepog creva", istakla je ona i naglasila da se ekipi još uvek nisu slegli utisci posle pobede nad Nemačkom (100:57) u Pioniru, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
"Utisak iz Pionira nam još uvek ne izbija iz glave. Pre svega želim da se zahvalim deci, svim gledaocima i trenerima klubova iz regiona koji su organizovali dolazak dece i njihovo sjajno ponašanje na tribinama, što nam je samo pokazalo sa koliko su energije ušli u čitavu priču. Još jednom bih htela da se u ime celog tima zahvalim Savezu što su organizovali događaj na vrhunskom nivou", zaključila je Maljkovićeva.
Jelena Milovanović rekla je da ekipa želi da protiv Luksemburga prikaže istu igru kao i protiv Nemačke.
"Svi nam govore da je Luksemburg lak protivnik, ali ja nikada nisam igrala protiv njih tako da ih ne poznajem. Igramo na strani, sumnjam da će biti jednostavno, ali mi smo spremne da pružimo igru kao i u subotu protiv Nemačke, jer ako tako budemo igrale neće biti nikakvih problema. Nadam se da ćemo sa 2-0 završiti ovu prvu seriju", zaključila je Milovanovićeva.
Posle Luksemburga, Srbija nastavlja sa kvalifikacijama u februaru naredne godine, kada gostuje Nemačkoj i Ukrajini.