Vesti
Sport
Partizan lagano protiv Zvezde do finala kupa
04.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan lagano protiv Zvezde do finala kupa
Vaterpolisti Partizana u prilici su da osvoje trofej u Kupu Srbije. Deklasirali su Crvenu zvezdu u polufinalu završnog turnira u Bečeju.
Vaterpolo klub Partizan u svojoj istoriji ima 23 osvojena trofeja u nacionalnom kupu, računajući i takmičenja u bivšoj Jugoslaviji (12 u SFRJ, 5 u SR Jugoslaviji i 6 od osamostaljenja Srbije).
U subotu će biti u prilici da osvoje svoj 24. pehar u ovom takmičenju, odnosno u Kupu Srbije.
Partizan je opravdao ulogu favorita u polufinalu finalnog kup turnira u Bečeju ubedljivo pobedivši Crvenu zvezdu 14:3.
Kvalitet je ove sezone apsolutno na strani Partizana tako da Zvezda i nije imala mnogo čemu da se nada. Držali su se crveno-beli samo na početku, ali je potom Vladimir Vujasinović podviknuo, Partizan je stegao odbranu, što je rezultiralo serijom 11-0 (vođstvo od 12:1, u finišu treće četvrtine).
Tek pred kraj treće četvrtine Zvezda je dala svoj drugi gol na meču (2:12), a Vujasinović je do kraja utakmice imao priliku da ubaci i druge momke koji do sada nisu imali veliku minutažu.
Najefikasniji igrač utakmice bio je srpski reprezentativac Gavril Subotić sa 4 gola, Marko Manijlović je dao još 2 za Partizan... Golove za Zvezdu dali su Nemanja Bakić 2 i Nikola Eškert.
"Uradili smo tek pola posla. Nosimo breme favorita i videćemo kako ćemo da se snađemo u toj novoj ulozi i ja se nadam najboljem. Velika nam je šansa da posle tri godine vratimo pehar kupa u naše vitrine", rekao je trener Partizana Vladimir Vujasinović posle utakmice.
U drugom polufinalu igraju Radnički Kragujevac - Vojvodina. Finale je u subotu.