Vesti
Sport
Pao dogovor: Ćurković na čelu Partizana!
21.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Pao dogovor: Ćurković na čelu Partizana!
Ivan Ćurković, legendarni golman Partizana, vraća se na čelnu funkciju u klubu. Sednica Upravnog odbora kluba završena je oko 18.00 časova.
Vrhuška Partizana se dogovorila, ostalo je još samo da "aminuje" vanredna Skupština kluba.
Ivan Ćurković, legendarni golman Partizana (od 1964. do 1972. godine), član generacije "Partizanovih beba", trebalo bi da se vrati na čelnu poziciju u klubu.
On je bio predsednik Skupštine kluba od februara 1989. godine, da bi 2000. godine objedinio funkcije predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora kluba. Bio je na toj funkciji do 2006. godine.
Ćurković će na mestu predsednika Partizana naslediti Zorana Popovića, koji je nakon eliminacije crno-belih iz Lige Evrope, zajedno sa ostalim članovima uprave kluba podneo ostavku iz, kako je obrazloženo, moralnih razloga.
Popović je potom, u izjavi MONDU, saopštio da će na Skupštini kluba podneti izveštaj o radu svakog člana UO, finansijski izveštaj i govoriti o ljudima koji su se mešali u njegov rad, iako nisu bili u organima koji odlučuju.
Partizanova uprava je u ostavci, a njene poslove obavlja takozvana "tehnička vlada".
Nekoliko dana nakon jesenje sezone (koja je na domaćoj sceni nikad lošija, ali je zato u Evropi napravljen uspeh), članovi uprave sastali su se ovog ponedeljka na stadionu na Topčiderskom brdu, a zanimljivo je da je u sednici lično učestvovao i legendarni golman i bivši funkcioner Partizana Ivan Ćurković.
Milomir Gligorijević, član UO u ostavci, prvi je oko 18.00 časova stao pred novinare i rekao:
"Zaključci su doneseni u interesu onoga što mi svi volimo i zbog čega smo ovde. Izabrali smo UO u tehničkom mandatu. Svi mi smo 11.12. U 3.27 sati podneli neopozive ostavke. Pokušali smo sve, ali nismo uspeli. UO u tehničkom mandatu povukao je pravi potez i zamolio legendu Partizana, nekadašnjeg predsednika kluba, čoveka sa iskustvom gospodina Ćurkovića da u narednih meseca dana vodi klub. S njim će biti Iliev, Vazura, Vučelić, Obućina i Nedić. Njihov prvi zadatak je da organizuje Skupštinu, a drugi je operativni, da se u narednih mesec dana vodi klub i da ga dovedu do dostojanstvene skupštine", poručio je on javnosti.
Ivan Ćurković će, dakle, biti vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Partizan u tehničkom mandatu, a najbliži saradnici biće mu sportski direktor Ivica Iliev, predsednik SD JSD Partizan Milorad Vučelić, generalni sekretar sportskog društva Milan Obućina, direktor kluba Miloša Vazura i Vojislav Nedić, potpredsednik u ostavci.
Rok za sazivanje Skupštine FK Partizan je 30 dana od podnošenja kolektivne ostavke.