Vesti
Svet
Horde migranata spopadale Nemice za Novu godinu!
05.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Horde migranata spopadale Nemice za Novu godinu!
Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je u novogodišnjoj noći došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih nemačkih gradova.
Počinioci su bili uglavnom muškarci iz severne Afrike.
"Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti se moraju osećati sigurno", rekla je gradonačelnica Kelna Henrijeta Reker.
Kako prenose mediji, danas će biti održan krizni sastanak na kojem će predstavnici politike i policije pokušati da analiziraju kako je došlo do eskalacije situacije u novogodišnjoj noći kada je, prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu stranaca iz arapskog tj. severnoafričkog područja, počela da divlja na i oko glavne železničke stanice u Kelnu.
Tom prilikom je došlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žena, pljački, a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.
"Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastovali", svedočila je jedna od oko stotinjak osoba koje su podnele kaznenu prijavu.
Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da ce policija "sistematski" obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osetljivim mestima.
"Mi ne možemo prihvatiti da se grupe muškaraca iz severne Afrike organizuju kako bi bespomoćne žene ponižavali drskim seksualnim napadima", rekao je Jeger.
I savezni ministar pravosuđa Heiko Mas je najavio kažnjavanje počinitelja "do zadnjeg".
Prema aktualnim saznanjima policije, među počiniocima su tražioci azila iz severnoafričkih zemalja uzrasta od 15 do 35 godina koji, s obzirom da nemaju izgleda za sticanje trajnog izbegličkog statusa, u Nemačku ciljano dolaze kako bi se za vreme dok im traje proces obrade zahteva za azilom bavili kriminalom, prenosi Hina.
Nakon što su mediji počeli da pišu o događajima u Kelnu, i iz drugih gradova poput Hamburga i Štutgarta pristigle su vesti o sličnim slučajevima.
Prema pisanju onlajn portala Hafington post, trgovina drogom u Kelnu i drugim većim nemačkim gradovima je "čvrsto u rukama" severnoafričkih bandi koje u prihvatilistima za izbeglice regrutiraju nove kriminalce.
Ali, napadi koji su se u novogodišnjoj noći odvijali na železničkim stanicama nemačkih gradova predstavljaju, kako je rekao predsednik policijske uprave Keln Volfgang Albers, "novu dimenziju" nasilja.