Vesti
Sport
Partizan se pojačao iz reprezentacije!
12.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan se pojačao iz reprezentacije!
Aleksandar Džikić napravio prvu promenu na klupi. Crno-beli imaju novog kondicionog trenera.
U skladu sa najavom novog trenera Partizana, ova nedelja donela je i promene u stručnom štabu crno-belih.
Nakon utakmice protiv Cibone, Aleksandar Džikić osvežio je tim saradnika novim kondicionim trenerom Mladenom MIhajlovićem, koji je prethodna dva leta vodio brigu o spremi "A" reprezentacije Srbije.
Tokom priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji, Mihajlović je bio asistent Srđanu Sariću, dok je tokom Eurobasketa 2015 bio na čelu tog tima "orlova".
Na sajtu Partizana objavljena je kratka Mihajlovićeva biografija, uz podsećanje da je radio u mlađim selekcijama reprezentacije i u KK Radnički iz Kragujevca, ali ne i da je sedeo na klupi Crvene zvezde. "Previd" crno-belih sličan onom koji je napravila Zvezda prilikom dolaska Tarensa Kinzija, kada isprva nije navela da je Amerikanac igrao i za Partizan.
Trener Partizana Džikić konstatovao je nakon meča protiv Cibone, svog debija na klupi crno-belih, da je veliki pad u igri ekipe u poslednjoj četvrtini uzrokovan i psihološkim, ali i fizičkim razlozima. S tim u vezi najavio je veliki rad, a Mihajlovićev dolazak konkretna je najava promena u dosadašnjem pristupu.
Novi kondicioni trener Partizana priključuje se stručnom štabu u nedelji pripreme ekipe za gostovanje Krki u Novom Mestu (subota, 19.00 časova).
BIOGRAFIJA
Mihajlović je rođen 1985. godine u Kruševcu, a kao igrač nastupao je u mlađim kategorijama za OKK Beograd i Torlak, dok je u juniorskoj konkurenciji igrao za Partizan. Kao trener je radio u Torlaku, ŽKK Spartak Moskvi (mladi tim), u prvom timu Crvene zvezde, kao i u ŽKK Targovište iz Rumunije.