Vesti
Sport
Džakarta u strahu, ISIS preuzeo odgovornost
14.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Džakarta u strahu, ISIS preuzeo odgovornost
Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad u Džakarti u kome je sedmoro ljudi ubijeno, a ranjeno više osoba. Glavni grad Indonezije strahuje od novih napada, a paniku je izazvala čak i eksplozija automobilske gume.
Rojters je javio da je nova eksplozija odjeknula u centru Džakarte, samo nekoliko časova nakon stravičnog bombaškog napada u kome je ranjeno više od 10 osoba, a sedam je ubijeno.
Međutim, ispostavilo se da je eksplodirala automobilska guma.
Ranije danas u Džakarti najmanje sedam osoba - pet napadača i dvoje civila - ubijeno je tokom napada u centru Džakarte, glavnom gradu Indonezije.
"Petorica terorista su mrtva", rekao je novinarima ministar za bezbednost Luhut Pandžaitan, dodajući da su poginuli državljanin Holandije i Indonezije.
Portparol policije u Džakarti Muhamad Ikbal je dodao da je povređeno 10 osoba - pet policajaca, jedan stranac i četvoro Indonežana.
Novinska agencija Aamak (Aamaq), koja je povezana sa Islamskom državom, javila je danas da je ta ekstremistička grupa izvela napad u Džakarti, pozivajući se na neimenovani izvor.
Indonežanska policija saopštila je da je jutrošnjem napadu u centru Džakarte ubijeno pet napadača i da su poginule još dve osobe, od kojih jedan Holanđanin, javile su svetske agencije.
Šef holandske diplomatije Bert Kunders žestoko je danas osudio napade u Džakarti i naveo da je jedan holandski državljanin teško ranjen, dok su vlasti u Indoneziji saopštile da je jedan Holanđanin poginuo.