Vesti
Sport
Novak: Moglo je da bude nezgodno
18.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Novak: Moglo je da bude nezgodno
Đoković zadovoljan igrom u prvom duelu na Australijan Opena i kako se izborio sa teškim vremenskim prilikama
Novak Đoković načinio je prvi korak ka odbrani titule u Melburnu i osvajanju šestog trofeja Australijan Opena, čime bi postao apsolutni rekord u "Open eri".
On je na startu takmičenja ubedljivo pobedio Hjeona Čunga iz Južne Koreje rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.
Đoković, koji je 2008. na Rod Lejver areni osvojio prvu od pet titula "Ozi" Opena izjavio je da je morao da bude oprezan i skoncentrisan.
"Igrati prvi put protiv nekoga kao što je Hjeon, mladog i nepoznatog, može zaista da bude nezgodno. To je tip igrača koji nema šta da izgubi na terenu. Igrao je zaista dobro, i u napadu i u odbrani. U pitanju je igrač kome predviđaju zaista vrhunsku karijeru. On zaista ima veliki potencijal i to je i pokazao. Potrebno mu je samo iskustvo i više vremena", pohvalio je Novak 19-godišnjeg rivala iz Južne Koreje, koji je ostavio odličan utisak na velikoj sceni i zasluženo pobrao veliki aplauz na kraju meča.
Mladi Hjeon Čung testirao je Đokovića na prvom meču prvog grend slema sezone. Uspeo je da mu oduzme servis u prvom gemu (3:4), ali je onda prvi rekt sveta nanizao narednih šest i postavio motivisanog tinejdžera na mesto koje mu pripada.
Đoković se dobro nosio i sa teškim vremenskih uslovima. Zvanično, u toku trajanja meča temperatuta vazduha je iznosila 34 stepena Celzijusa, ali je na terenu bilo nekoliko stepeni više.
"Bilo je poprilično toplo. Ali bilo je toplo obojici. Za ovakve vremenske uslove moraš da se pripremiš i ja sam to učinio. Trudio sam se da ostanem usresređen, uprkos toploti, kako me to ne bi omelo. Bilo je nekih dužih razmena udaraca, zahtevnijih stvari na terenu, što nas je obojicu ostavljalo bez daha, ali generalno fizički sam se zaista dobro osećao na terenu. Uspeo sam da odigram najbolje kada je bilo potrebno", dodao je najbolji teniser sveta, koji će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Ivan Dodig - Kventin Halis.