Vesti
Sport
Dabović: Cilj ispunjen; Pejdž: Možemo još bolje
25.02.2016. 20:00
Izvor: pressonline
Dabović: Cilj ispunjen; Pejdž: Možemo još bolje
Srpska košarkašica Ana Dabović, izjavila je da je pobedom protiv Nemica u četvrtom kolu D grupe kvalifikacija praktično izboren plasman na prvenstvo Evrope u Češkoj, što je i bio cilj aktuelnih šampionki Starog kontinenta.
Srbija je sinoć u Vaserburgu savladala Nemačku 78:66 i dva kola pre kraja zauzima drugo mesto u grupi sa skorom 3-1, iza Ukrajine koja vodi sa maksimalnih 4-0.
"Veoma teška utakmica, baš kao što smo i očekivale, ali nije bilo nikakvih iznenađenja. Igrale smo timski, borile se tokom cele utakmice i tako smo ostvarile pobedu kojom smo praktično osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, što nam je i bio cilj", izjavila je Dabović, najefikasnija u timu Srbije sa 21 poenom, za sajt KSS.
Sjajne partije prikazale su još i Saša Čađo koja je trojke šutirala 6/8, kao i Danijel Pejdž sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 skokova.
"Srećne smo zbog pobede, ali mislim da nam je ona pokazala da postoji još prostora za napredak. Moramo da pronađemo bolji ritam, kako u napadu, tako i u odbrani", istakla je Pejdž.
Srpkinje do kraja kvalifikacija dočekuju Luksemburg i Ukrajinu, tek u novembru, a prethodno ih očekuju nastup na Olimpijskim igrama u Riju.