Vesti
Sport
Španovićeva prvim mestom obasjala novu dovranu!
01.03.2016. 20:00
Izvor: Blic
Španovićeva prvim mestom obasjala novu dovranu!
Prvi put od 2009. godine Ivana Španović je nastupala pred domaćom publikom. I naravno, po dobrom starom običaju naša skakačica u dalj je bila odlična. Prvo mesto na “Serbian openu” obasjalo je novi dom srpske atletike.
U novoj atletskoj dvorani u Beogradu, na prvom “Serbian openu”, Španovićeva je pokazala da je u dobroj formi. Povreda zadnje lože je prošlost, tako da Ivana potpuno spremna ide na Svetsko prvenstvo.
Posle dva startna prestupa, naša najbolja atletičarka ostvarila je sjajan rezultat u trećoj seriji - 6.79 (njen najbolji rezultat ove sezone).
Usledio je još jedan fantastičan skok - Ivana je ostvarila četvrti najbolji rezultat na svetu - 6.83 metara.
Kako je vreme odmicalo i naša najbolja atletičarka je bila sve bolja. U petoj seriji je skočila 6.85, ali po njenoj reakciji ali i izrazu lica činilo se da je bila spremna za mnogo više. Za kraj Španovićeva je skočila 6.77 metara.
Prvo mesto je tu! I pored najava da će skočiti preko sedam metara, Španovićeva je i ovako ispunila očekivanja i na sjajan način najavila nove uspehe srpske atletike. Svojim skokovima Ivana je uveličala otvaranje novog doma naših atletičara.