Vesti
Sport
Partizan uz gol iz ofsajda i promašen penal do polufinala Kupa!
02.03.2016. 20:00
Izvor: Blic
Partizan uz gol iz ofsajda i promašen penal do polufinala Kupa!
Uz mnogo sreće su fudbaleri Partizana prošli u polufinale domaćeg Kupa. Crno-beli su golom Nemanje Mihajlovića iz ofsajda uz promašen penal istog igrača i pogodak Alena Stevanovića u finišu savladali Radnički Niš sa 2:0 (1:0) pred praznim tribinama u Humskoj.
Bez pomoći publike zbog incidenata navijača na večitom derbiju, Ivan Tomić je došao do prvog trijumfa na klupi Partizana, ali posle dosta muka.
Bili su crno-beli bolji, najbolji pojedinac meča Mihajlović je uz vodeći gol iz ofsajda imao još dve odlične šanse, promašio je i penal, da bi Stevanović sjajnim udarcem overio trijumf za polufinale.
Partizan će u nedelju, s istim protivnikom, ovog puta u Nišu, odmeriti snage i u Superligi.
Crno-beli su poveli preko svog najboljeg igrača, Nemanje Mihajlovića u 18. minutu, iz nedozvoljene pozicije. Kosović je uputio loptu ka Mihajloviću, koju je u putu dodirnuo Lukić, pa je brzonogi strelac bio u ofsajdu.
Mihajlović je ispod dresa nosio majicu s natpisom "Mihajlović 8, Živiš večno 1963 - 2008", a, kako saznajemo, poruka je bila namenjena njegovom pokojnom ocu.
Odlični golman Nišlija, Aleksandar Jovanović, briljirao je u nastavku i uspeo je i da odbrani penal Mihajloviću, dosuđen u 49. minutu. Time se prokletstvo gola ka južnoj tribini Partizanu tako nastavilo. Bio je to šesti uzastopni neiskorišćeni jedanaesterac "parnog valjka" ispod južne tribine.
Tomić je iznenadio rivala, pošto je izveo ekipu bez centarfora. Tek u samom finišu zaigrao je mladi Vlahović. Lažnog špica dosta dobro odglumio je Saša Ilić, uz proboje po boku Mihajlovića i Stevanovića koji su povremeno ulazili u sredinu napada.
Partizan je bio bolji protivnik, ali gosti iz Niša su se pokazali kao čvrst i hrabar rival. Igrali su otvoreno, na momente ozbiljnio ugrožavali gol domaćina, a imali su raspoloženog čuvara mreže, Jovanovića, koji je odbranio nekoliko zicera crno-belima. I njegov kolega, s druge strane, Bojan Šaranov, bio je na visini zadatka.
Tačku na pobedu Partizana stavio je Alen Stevanović u 79. minutu, posle odlične asistencije raspoloženog Kosovića i sjajnog šuta pod prečku.
Polufinalni mečevi igraju se 16. marta i 20. aprila, dok je finale 11. maja.

Partizan - Radnički Niš 2:0 (1:0)
Stadion: Partizana. Bez gledalaca. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)
Strelci: Mihajlović u 18. i Stevanović u 80. minutu.
Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (od 73. Brašanac), Stevanović, Mihajlović (od 90. Golubović), Ilić (od 87. Vlahović).
Radnički Niš: A. S. Jovanović, Petrović, D. Bulatović, R. Bulatović, Tomić (od 60. Stevanović), Bogdanović (od 79. Krstić), Đuričković, Marjanović, Todorović (od 65. Mrkić), A. M. Jovanović, Apostolović.