Vesti
Sport
DK: Kukuškin pobedio Troickog i vratio nadu Kazahstanu
04.03.2016. 20:00
Izvor: novosti.rs
DK: Kukuškin pobedio Troickog i vratio nadu Kazahstanu
Drugi meč Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana, u beogradskom "Pioniru" je pripao Mikhailu Kukuškinu koji je savladao Viktora Troickog sa 3:0 u setovima
Od početka su kazahstanski teniseri naglasili da će šansu u ovom meču tražiti u mečevima sa Troickim i u dublu, a ako je sudeći prema prvom danu, nisu bez šansi.
Novak je bez većih problema savladao Nedovjesova, ali je u drugom meču Mikhail Kukuškin pokazao zašto mu najviše odgovaraju dvoranski uslovi. Gotovo rutinski je pobedio Viktora Troickog i doneo svojoj reprezentaciji izjednačenje (7:5, 6:2, 6:4).
Na početku meča nije bilo većih uzbuđenja, prva četiri gema su obojica odigrali sigurno, a onda je Kukuškin napravio brejk, a zatim dobro servirao i poveo sa 4:2.
Viktor se brzo vratio, izjednačio, a zatim poveo sa 5:4. Izgledalo je da će uspeti da dođe do vođstva, ali je izgubio naredna tri gema i dozvolio rivalu da povede.
Prvi set je u potpunosti demoralisao srpskog igrača koji je u drugom setu uspeo da osvoji svega dva gema (6:2).
Kazahstanac je na startu trećeg seta poveo sa 3:0, Srbin je uspeo da se vrati, da smanji na 3:2. Ali, odmah je prokockao sve to, nije iskoristio nekoliko šansi i dozvolio je rivalu da ponovo vrati veliku prednost (5:2).
Nije se srpski as predavao, spasao je meč loptu, četiri brejk šanse nije iskoristio, ali jeste petu i uspeo je da smanji rezultat (5:3). Imao je Troicki dobru priliku, vodio je sa 40:15, a onda je prvo rival odigrao fantastičan ritern, da bi Troicki posle toga sa dve duple servis greške poklonio brejk priliku Kukuškinu. Spasao je tu i još jednu brejk loptu i vratio neizvesnost.
Nastavio je srpski teniser sa dobrom igrom, dobio je dve brejk lopte, prvu nije iskoristio, a na drugoj je Kazahstanac odigrao sjajnu dijagonalu, sudija je uzviknuo aut, a posle čelendža je Mikhail ponovo dobio prvi servis, Viktor je poslao loptu blizu linije, linijski nije reagovao, a još jednom je čelendž pomogao Mikhailu. Posle svega toga je Kazahstanac dobro odservirao i doneo veoma važan poen svojoj reprezentaciji.
Sutrašnji dubl meč za koji su prijavljeni Novak Đoković i Nenad Zimonjić, odnosno Andrej Golubjev i Aleksandar Nedovjesov će imati veliku ulogu u konačnom rezultatu...