Vesti
Svet
OSVETA ZA NAPAD U ANKARI: Turci bombardovali Kurde, uništili 18 kampova
14.03.2016. 20:00
Izvor: Telegraf
OSVETA ZA NAPAD U ANKARI: Turci bombardovali Kurde, uništili 18 kampova
Najmanje 37 osoba poginulo je u jučerašnjem bombaškom napadu u turskoj prestonici Ankari
Turski vojni avioni bombardovali su jutros kampove zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Iraka, saopštila je turska vojska.
U 11 vazdušnih napada uništeno je svih 18 nedavno identifikovanih meta, među kojima su i skladišta municije i skloništa, tvrdi vojska, a prenosi Rojters
Turski zvaničnici su, takođe, proglasili policijski čas u jugoistočnom gradu Sirnaku, pretežno naseljenom Kurdima, saopšteno je iz kancelarije guvernera.
Policijski čas stupiće na snagu večeras.
U jučerašnjem bombaškom napadu u turskoj prestonici Ankari poginulo je najmanje 37 osoba, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.
Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će “terorizam biti bačen na kolena”.