Vesti
Sport
Odgovor Zvezdi iz Hrvatske: Dosta je!
15.03.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Odgovor Zvezdi iz Hrvatske: Dosta je!
Zagrebački "Jutarnji list" objavio stav Cedevite iz svojih izvora kao odgovor Zvezdi na delegiranju sudija, a sve pred početak polufinalnih utakmica u plej-ofu ABA lige.
Zagrebački "Jutarnji list" objavio je danas odgovor Cedevite, doduše u nezvaničnoj formi, na ono što su iz Crvene zvezde Telekom ukazivali u vezi sa delegiranjem sudija pred mečeve polufinala ta dva tima u ABA ligi.
"Čoviću prestani! Nećeš uništiti ligu zbog svojih interesa. Izađi iz lige, ako ti ne odgovara. Možemo i bez tebe", poručio je za "Jutarnji list" izvor upoznat sa razmišljanjima u redovima hrvatskog prvaka.
List ističe da je prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša "doživeo prvi poraz doživio jesenas, kad sedište lige nije uspeo da dovede u Beograd, a drugi kad nije izlobirao smenu komesara za suđenje Aleša Kamnikara".
"I sada, kad su stigli dani odluke na parketu, u strahu je da se njegova misija ne ispuni. Igračka razlika između Crvene zvezde i Cedevite nije toliko velika da bi bio siguran u prolaz vlastitog kluba, posebno jer se uporedo bori za četvrtfinale Evrolige, pa je nastavio da se obrušava na ABA ligu. Ne želi da ostavi ni minimalnu mogućnost da njegova Zvezda ne odbrani naslov prvaka, a pritisak i prošlonedeljni pozivi bili su toliko žestoki da je direktor ABA lige Krešimir Novosel ozbiljno razmišljao i o otkazu", piše "Jutarnji list".
Nakon što je Kanikar odredio da prvu utakmicu polufinala Zvezda - Cedevita sude Pukl, Javor i Koljenšić, iz Zvezde su reagovali burno, a zagrebački list navodi da su crveno-beli posebno kivni na Slovenca Damira Javora koji je kažnjen sa dve utakmice zabrane zbog grešaka na štetu beogradskig kluba u ligaškoj utakmici ovih klubova.
"Cedevita neće dozvoliti Čoviću da vodi regionalnu ligu. Novosel je stao iza Kamnikara i ako želi novog komesara za suđenje mora da smeni direktora. A u tome nije imao podršku. Šta god pričao u javnosti, on se samo pretvara da spašava srpsku košarku. Najglasniji je, politički najjači, ali nije glas srpske košarke u celini, jer se dosta klubova ne slaže sa njim", kaže neimenovani izvor "Jutarnjeg lista", za kojeg navodi da je "upućen u događanja u ABA ligi".
List ističe da su "Čoviću trofeji nužni u opsesivnoj borbi sa Partizanom koji je više od deset godina dominirao Srbijom i ABA ligom", a ovogodišnja titula regionalnog šampiona i zbog mogućeg igranja u Evroligi sledeće sezone.
"Ko zna koliko će njegovo ionako loše ponašanje eskalirati ako pobedimo u polufinalu... Čović je spreman i da uništi ABA ligu kako bi se dokopao Evrolige. Prići Bertomeuu i reći mu 'slušajte, ABA liga više ne postoji, a mi imamo novac i snage da budemo direktan učesnik'. Ali, liga može da preživi i bez Crvene zvezde", dodao je izvor "Jutarnjeg lista".