Vesti
Svet
Orbović: Na ulicama Brisela mirno, ali atmosfera napeta i neprijatna
22.03.2016. 20:00
Izvor: blic.rs
Orbović: Na ulicama Brisela mirno, ali atmosfera napeta i neprijatna
Stanje na centralnim ulicama Brisela relativno je mirno, ali je policija raspoređena svuda i onima koji su se zatekli u prestonici Belgije savetovano je da ostanu u hotelima u kojima su smešteni, rekao je u izjavi Tanjugu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.
Orbović se danas zatekao u Briselu gde je trebalo da se održi sastanak Evropske konfederacije sindikata, a koji je, kako je kazao, otkazan kao i svi planirani skupovi sličnog tipa.
"Na ulicama je stanje mirno, ali neprestano zavijaju sirene, i policija je svuda raspoređena, što sve stvara neprijatan osećaj", rekao je Orbović.
On je preneo da u tom gradu ne funkcionise metro, kao ni druge vrste javnog saobraćaja.
"Sastanak je trebalo da održimo u zgradi Socijalno-ekonomskog saveta, ali ni tamo nije moglo da se ode pa je otkazan. Dobili smo nalog da ostanemo u hotelima dok ne vidimo kada će biti uspostavljene aviolinije", rekao je predsednik Saveza samostalnih sindikata.
U jutrošnjim terorističkim napadima na briselski aerodrom Zaventem i metro stanici u centru grada, prema najnovijim informacijama, poginulo je oko 35, a povređeno 200 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju.
Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dve snažne eksplozije potrešle glavni hol aerodroma. Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici u kvartu Malebek baš u vreme špica. Odgovornost za terorističke napade preuzela je takozvana Islamska država.