Vesti
Sport
Pobeda kao obaveza, obaveza ispunjena!
25.03.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Pobeda kao obaveza, obaveza ispunjena!
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala Andoru u gostima 4:0 (2:0) i vratila se na drugo mesto Grupe 2, koje joj garantuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.
Cilj je ispunjen i Srbija je ponovo druga u Grupi 2, odmah iza vodeće Italije.
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije dozvolila iznenađenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine i sugurnom pobedom protiv Andore 4:0 (2:0) nastavila je pohod ka završnom turniru.
Tim Tomislava Sivića iskoristio je šansu da prekine seriju loših rezultata i da posle remija sa Italijom kod kuće (1:1) i poraz u Sloveniji (0:2), konačno zabeleži trijumf i osvoji veoma važna tri boda.
Posle 45. minuta Srbija je vodila 2:0!
Srđan Babić je u 28. minutu načeo nejakog protivnika. Aistent je bio Andrija Živković, a isti igrač je u 40. "spakovao" priliku za Uroša Đurđevića, koji nije propustio šansu da pogodi mrežu.
Prvo poluvreme potpuno je bilo u znaku "orlića", sa znatno većim posednom lopte i drastičnom razlikom u udarcima na gol rivala.
Sivićev tim je pitanje pobednika praktično rešio u 59. minutu, kada je Ognjen Ožegović iskoristio penal za 3:0. Do kraja utakmice i Nikola Maraš je uspeo da se upiše u strelce. Igrao se 87. minut kada je fudbaler Rada postavio konačan rezultat.
Naredni meč "orlići" igraju u septembru protiv Italije u gostima.