Vesti
Svet
OTET AVION NA KIPRU Kraj krize, otmičar UHAPŠEN, imao lažni eksploziv
29.03.2016. 20:00
Izvor: blic.rs
OTET AVION NA KIPRU Kraj krize, otmičar UHAPŠEN, imao lažni eksploziv
Egipatski putnički avion otet je nakon što je poleteo iz Aleksandrije, nakon čega je prinudno sleteo na aerodrom u Larnaki na Kipru. Prema najnovijim informacijama, otmičar je uhapšen, a povređenih nema!
15:32: Pojas sa eksplozivom je bio lažan!
Kiparska policija saopštila je da je pojas sa eksplozivom koji je nosio otmičar aviona Seif Eldin Mustafa bio LAŽAN!
14:24: Fotografija otmičara kako izlazi iz aviona
"Rojters" je objavio fotografiju otmičara Seifa Eldina Mustafe, neposredno posle izlaska iz aviona. Kiparski zvaničnici saopštili su da je otmičar "psihički labilna osoba".
14:03: Tragikomično: Pravili selfi sa otmičarem?!

Na Tviteru se pojavila fotografija muškarca koji očigledno pozira na selfi fotografiji sa otmičarem Seifom Eldinom Mustafom, koji je opasan eksplozivom!
13:59: Otmičar hteo da se sretne sa zvaničnicima EU!
"Rojters" je citirao egipatskog premijera Ibrahima Mahlaba, koji je potvrdio da je otmičar državljanin Egipta. Premijer je rekao da je Seif Eldin Mustafa zahtevao da se sretne sa zvaničnicima Evropske unije.
- Njegovi zahtevi bili su krajnje konfuzni. U jednom momentu je zahtevao da se sretne sa zvaničnicima EU, a u drugom da ode na neki drugi aerodrom. Delovao je jako izgubljeno - rekao je premijer.
13:42: KRAJ KRIZE - OTMIČAR UHAPŠEN!
Kiparsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je na svom Tviter nalogu da je otmičar uhapšen! Prema prvim podacima, on je iz aviona izašao podignutih ruku, i trenutno se nalazi u pritvoru. Time je šestosatna drama na aerodromu u Larnaki konačno okončana. Niko od talaca nije povređen.