Vesti
Svet
Putin: AFERA "Panama" je ZAVERA protiv Rusije
07.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Putin: AFERA "Panama" je ZAVERA protiv Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio je danas povezanost sa ofšor računima otkrivenim u aferi "Panama".
Putin je ocenio da je čitava afera deo zapadnih napora zapada da oslabi Rusiju.
Ruski predsednik istakao je da nije bilo elemenata korupcije i da protivnici Rusije pokušavaju da nateraju Moskvu na poslušnost.
Šef Kremlja to kazao komentarišući procerele dokumente iz panamske advokatske kancelarije "Mosak-Fonseka".
"Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim. Zato je kreiran informativni proizvod", tvrdi Putin.
"Svi ovde ste novinari i znate šta je informacioni proizvod. Bace svetlo na te ofšorove. Lično nisam spomenut, tako da nema o čemu da se govori, ali zadatak ostaje. Šta su onda uradili? Napravili su informacioni proizvod - našli neke poznanike i prijatelje. Iskopali su neke stvari i sve to spojili", rekao je Putin.
Putin je naveo da je Vikiliks pokazao da iza takvih napada stoje SAD i američki zvaničnici.
"Nekad si dozvoljavaju previše slobode u javnosti. Već smo čuli izvinjenja zbog toga od nekih zvaničnika admnistracije, ne zato što se stide, već zato što su pametniji od onih koji su to radili", rekao je Putin.
On je rekao da se zvaničnici administracije u Vašingtonu i Stejt departmentu "grubim" izjavama predstavljaju kao interesantne osobe, ali da je to loše za SAD.
"To je veoma dobro za nas, zato što znamo ko je naručio muziku", dodao je Putin.
Putin je na skupu u Sankt Peterburgu rekao i da je ponosan na prijateljstvo sa muzičarem Sergejom Rolduginom, koji se pominje u "Panamskim papirima".
"Ponosan sam što imam takvog čoveka među prijateljima. Ponosan sam na njega generalno. On je potrošio skoro sav novac koji je zaradio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju", rekao je Putin.