Vesti
Svet
Amsterdam: Nije pronađen opasan materijal
13.04.2016. 20:00
Izvor: B92
Amsterdam: Nije pronađen opasan materijal
Amsterdam -- U prtljagu muškaraca, koji je uhapšen na amsterdamskom aerodromu Shiphol nakon "sumnjive situacije", nije pronadjen opasan materijal.
Pojačane bezbednosne mere su ukinute na aerodromu, rekao je jutros portparol vojne policije Alfred Elvanger.
On je za AP dodao da je muškarac i dalje u privoru i da je pod istragom, ali nije izneo identitet uhašenog.
Letovi na aerodromu u velikoj meri nisu pogođeni bezbednosnom pretnjom, a vozovi do aerodromske stanice su nastavljeni, navodi AP.
Holandska vojna policija uhapsila je sinoć na amsterdamskom aerodromu Shiphol neimenovanog čoveka i vodi istragu nakon izveštaja o "sumnjivoj situaciji", preneo je AP, dok je AFP istakao da je aerodrom delimično evakuisan zbog bezbednosne pretnje.
"Policija je evakuisala deo parkinga ispred aerodroma i obližnji hotel "Sseraton" i jedna osoba je uhapšena nakon sumnjive situacije", rekla je portparolka aerodroma Danijel Timer.
Na televizijskim snimcima mogli su se videti teško naoružani pripadnici pogranične policije kako patroliraju područjem ispred aerodroma.
Elvanger je rekao da je sinoć uhapšen muškarac i da mu je pretresana torba zbog sumnje na bombu, kao i da je u toku operacija pretrage područja na kojem autobusi staju ispred aerdoromskog glavnog terminala.
Elvanger nije izneo detalje zbog čega je čovek uhapšen već je samo rekao da je hapšenje usledilo "nakon izveštaja o sumnjivoj situaciji".