Vesti
Svet
Trener Čukaričkog: Zvezdi titula, Partizanu kup
14.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Trener Čukaričkog: Zvezdi titula, Partizanu kup
Borbu u plej-ofu Čukarički započinje utakmicom protiv čačanskog Borca. Trener Milan Lešnjak i fudbaler Erhan Mašović prognozirali i ishod "večitog derbija". "Biće 'kec'", kaže Mašović.
Čukarički u plej-ofu Superlige neće igrati van Beograda. Ali, tu prednost crno-beli sa Banovog brda imaju samo na papiru, sve ostalo je na terenu.
Prvu od sedam utakmica u plej-ofu, Čukarički igra na svom terenu protiv čačanskog Borca u petak od 18 časova (direktan TV prenos Arena sport 1). Čukarički je na deobi druge pozicije sa Partizanom (27 bodova), a čačanski Borac je četvrti sa 23 poena.
Trener Čukaričkog Milan Lešnjak o Borcu ima samo reči hvale. Uostalom, nazvao gao je ovako: "Borac je najprijatnije iznenađenje u Superligi".
Tu tvrdnju je potkrtepio sledećim rečima:
"Borac u kontinuitetu igra dobro bez obzira na promenu tri trenera do sada. Od starta je beležio dobre rezultate. Imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača, ali to što je takođe važno, kao tim su kompaktni i disciplinovani. Bez dileme predstoji nam težak meč. Ne razmišljamo u učinjenom u proteklim utakmicama. O tome se ne priča i ne diskutuje. Uvek smo posvećeni narednoj utakmici i nadam se da će protiv Borca rezultat biti onakav kakav priželjkujemo".
Čukarički i Borac su ove sezone, u međusobnim duelima, imali identičan učinak - "Brđani" su pobedili 1:0, a istim rezultatom čačanske "zebre" su pobedile kraj Morave.
"Svaki bod u plej ofu je bitan. Borac se takmiči i u Kupu, gde ima velike šanse da se plasira u finale. Pobeda je za nas u sutrašnjem meču veoma važna, ali sam siguran da i oni isto tako razmišljaju. Za nas je plej-of počeo utakmicom u Subotici. U odnosu na parne i neparne bodove u tom trenutku, sa 53 boda ispalo je kao da smo imali 54. Sada je u opticaju 21 bod, igra se sedam teških utakmica. U plej ofu je najvažnije ne gubiti utakmice, jer na kraju, kao što sam već rekao, svaki bod ima svoju težinu i vrednost kad se podvuče crta. Fudbal je interesantan i ovo čini prvenstvo interesantnijim. Kako u plej-ofu, a ja mislim još više u plej-autu", objasnio je Lešnjak.

Erhan Mašović se izborio za mesto prvotimca i sa optimizmom gleda na predstojeći duel sa Borcem, ali i na ceo plej-of.

"Pobedom bismo napravili važan korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope što je za sve u Čukaričkom u ovom trenutku najvažnije. Igrači su svesni toga kao i svi u klubu, tako da je značaj sutrašnje utakmice veliki. Poštujemo Borac, ali imamo svoje ciljeve i trudićemo se da ih ostvarimo", kaže Mašović.

Na konferenciji za novinare Čukaričkog bilo je reči i o duelu Crvene zvezde i Partizana, najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Mašović je prognozirao pobedu Zvezde: "Biće 'kec'".

A Lešnjak je dao ovakav odgovor:

"Derbi je specifična utakmica. Bez obzira na toliku bodovnu razliku i bez obzira na domaći teren uvek je derbi poseban i derbi je nešto što u narodu ima određenu težinu. Ponekad i veću od titule ili kupa. Očekujem izjednačenu utakmicu. Ko će pobediti? Pa neka pobedi onaj koji zasluži. Ništa ta pobeda ili poraz neće na kraju definitivno doneti, jer će Zvezda biti prva i tu nema dileme. Zaslužila je da bude prva, jer cele sezone igra odlično. Bilo bi lepo da uživamo u fudbalu. Neka pobedi bolji. Zvezda neka bude prva, a Partizan neka osvoji kup".