Vesti
Svet
PREŠMINKANI PUTIN priznao: Sve tačno u "Panami"
14.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
PREŠMINKANI PUTIN priznao: Sve tačno u "Panami"
Putina su u emisiji "Direktna linija" pitali zašto ne tuži novinare koji objavljuju "netačne informacije o ofšor" kompanijama, a on je odgovorio da je informacija tačna, ali da su je pribavili pravnici.
"Kao prvo, koliko god da zvuči čudno, ne objavljuju netačnu informaciju... Informacija je tačna. Takav je utisak da su je sakupili ne novinari, nego najverovatnije pravnici. I po stilu izlaganja i po činjenicama", kazao je Putin.
Na pitanje o violončelisti Sergeju Rolduginu, kojeg ruski mediji nazivaju bliskim prijateljem Putina, a za kojeg se tvrdi da je u ofšor kompanijama imao dve milijarde dolara, Putin je kazao da je on novac usmeravao na kupovinu muzičkih instrumenata.
"To što je kupio Roldugin, to su unikatne stvari", koje se "ne mogu prodati", rekao je ruski predsednik.
Naveo je da posle kupovinje tih instrumenata Rolduginu "ništa nije ostalo, sve je potrošio i čak ostao dužan strukturama koje su mu pomagale".
Putin je rekao i da je izveštaj najpre objavljen u Zidojče cajtungu koji pripada američkom konzorcijumu Goldman Saćs.
"Svugde štrče uši naručioca, štrče i čak ne crvene", rekao je Putin i objavljivanje podataka povezao sa izborima u SAD.
On je dodao da nije stvar o "konkretnim ljudima" u Rusiji, već o zemlji "kojom se ne može manipulisati i naterati da igra na tuđu muziku".
"Ako nas budu poštovali i tražili kompromis, uvek će se naći rešenje koje će odgovarati i nama i našim partnerima", rekao je ruski predsednik.

MOGUĆA RAZMENA NAĐE
Putin je izjavio danas da Rusija i Ukrajina razmatraju moguću razmenu zatvorenog ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko.
Ruski sud je prošlog meseca osudio Savčenkovu na 22 godine u zatvoru, pošto ju je proglasio krivom za učešće u ubistvu dva ruska novinara 2014. godine, tokom sukoba između proruskih i ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine, prenela je agencija AP.
Savčenko negira optužbe i zatheva da je vrate u Ukrajinu, a prošle nedelje je stupila i u štrajk glađu.

"JA PSUJEM SAMO SEBE"
Putin je priznao da ponekad opsuje, ali isključivo samog sebe.
"To se dešava. Ali psujem samo sebe. To znači da nisam zadovoljan onim što sam učinio", rekao je Putin u TV emisiji u kojoj je odgovarao na telefonska pitanja građana, a prenela je agencija Tass.
On je, međutim, istakao da nije trebalo da prizna tako nešto.
"Psovanje je u Rusiji greh. Moliću se za oproštaj", naveo je predsednik Rusije.