Vesti
Sport
Peković: Partizan ima neke svoje stavove kojih će se pridržavati
20.04.2016. 20:00
Izvor: Blic
Peković: Partizan ima neke svoje stavove kojih će se pridržavati
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković rekao je da se još uvek ne zna u kom takmičenju će nastupati crno-beli naredne sezone i dodao da će javnost o tome biti obaveštena u narednim danima.
"Partizan ima neke svoje stavove kojih će se pridržavati. O svemu dalje košarkaška javnost biće obavešetena blagovremeno u narednim danima", rekao je Peković novinarima u Beogradu.
Košarkaški savez Srbije (KSS) odlučio je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora da klubovima dozvoli učešće u Evroligi, a zabrani u Evrokupu u kom bi trebalo da igra Partizan.
"Odluka još uvek nije donesena. Teško možemo da pričamo, šta će i kako biti. Ako dođe do toga, mi ćemo se oglasiti. Još se ništa ne zna", rekao je Peković.
KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku Jadranskoj ligi, u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su "u suprotnosti sa stavovima FIBA".
"Ako, ako, to je sve ako... Za sada još nijedna odluka nije donesena. Oni su rekli da će suspendovati, a nije rekao vi, vi i vi ćete biti suspendovani. Za sada je sve ako...", dodao je on.
Početkom marta na potpredsedničku funkciju Košarkaškog kluba Partizan ostavku je podneo Miroslav Berić. On je do dolaska Pekovića iz SAD obavljao sve poslove u Partizanu, a kao njegov naslednik na tom mestu spominje se Miloš Vujanić.
"Sada sam ja tu kao predsenik. Za sada ta funkcija nije goruće pitanje. Pričao sam sa Milošem, obavili smo neke razgovore, normalno smo pričali... Nema potrebe za tim za sada. Ja sam tu 24 sata raspoložen da završavamo sve poslove što imamo", kazao je Peković.
Na pitanje da prokomentariše sezonu crno-belih, Peković je rekao da je "sve kako treba".
"Bila je teška sezona... Igrali smo finale Kupa, završili smo peti u Jadranskoj ligi i što se mene tiče imali smo odličnu sezonu, pogotovo ako uzmemo u obzir kako smo počeli i kakvo smo stanje zatekli u klubu", rekao je on.