Vesti
Društvo i ekonomija
Srbija na sajmu turizma u Dubaiju
25.04.2016. 20:00
Izvor: gdeinvestirati.com
Srbija na sajmu turizma u Dubaiju
Na međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2016 , koji traje od 25. do 28. aprila, Turistička organizacija Srbije predstaviće i ove godine turističku ponudu Srbije u Dubaiju.
TOS je na ovom sajmu zakupio i opremio izložbeni prostor veličine 35 metara kvadratnih, a na štandu će se pored nacionalne turističke organizacije, predstaviti i domaći avio-prevoznik Air Serbia, kao i turistička privreda Srbije, turističke agencije, hoteli i banje.
Tradicionalno se na inostranim sajmovima predstavlja celina turističke ponude Srbije: kratki odmori u gradovima, aktivni odmor sa akcentom na zimski turizam i mogućnosti aktivnog odmora na Dunavu i vodama Srbije, rute vezane za bogato kulturno-istorijsko nasleđe naše zemlje, turizam za mlade, manifestacije i festivali.
U odnosu na potrebe tržišta na kom se predstavlja, fokus u promociji turističke ponude TOS stavlja na one proizvode za koje su turisti pokazali najveće interesovanje. Takođe se svake godine bira glavna tema promocije turističke ponude, a za 2016. godinu to je Dunav i bogatstvo Srbije rekama i jezerima, navodi se u saopštenju.