Vesti
Sport
Da li počinje poslednje "jadransko" finale?
27.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Da li počinje poslednje "jadransko" finale?
"Biće kako klubovi odluče", objasnio je Žarko Čabarkapa, sportski direktor ABA lige.
U moru neizvesnosti u vezi sa budućim izgledom evropske klupske košarke, ni situacija u vezi sa ABA ligom ne nudi konkretne odgovore.
Iako su se najjači klubovi regiona definitivno i zvanično obavezali da isključivo kroz ABA ligu naredne četiri godine ulaze u Evroligu, stihijski se čuju i glasovi saveza i predstavnika FIBA protiv postojanja regionalnog takmičenja.
Poslednji je takav stav u utorak izložio predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec, kada je stao u red onih koji ne predviđaju svetlu budućnost regionalnom takmičenju, navodeći svoja "saznanja" o stvaranju "nove" ABA lige, koju bi navodno trebalo da formiraju Srbi i Hrvati i koja bi zaživela posle 2017. godine...
Bez konkretnog osvrta na to dalekosežno predviđanje iz Ljubljane, sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa upitan je u sredu u Beogradu - u najavi "jadranskog" finala - da li će ABA liga postojati i sledeće sezone.
"Svesni ste šta se sve dešava u evropskoj košarci. Nadam se iskreno da je ovaj koncept potreban klubovima i oni su za to i glasali. Stoga, oni su jedini koji mogu da donesu odluke o svemu tome", rekao je Čabarkapa novinarima.
Potom je potpuno usmerio pažnju ka duelima Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa, koji će od četvrtka zaigrati za "jadransko" prstenje.
"Voleo bih da se zadržimo na onome što je lepo. Imaćemo sastanke u narednom periodu, očekuje nas i skupština, koja će biti veoma brzo zakazana. Biće i sastanaka FIBA i Evrolige, idemo sutra u London i nadamo se da ćemo sve neophodne informacije brzo znati", dodao je Čabarkapa.