Vesti
Svet
Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela
29.04.2016. 20:00
Izvor: politika.rs
Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela
OSLO – Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da je nađeno 11 tela, preneo je Rojters.
Portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške rekao je za nacionalnu televiziju NRK da je među putnicima bio po jedan britanski i italijanski državljanin, dok su ostali bili Norvežani.
AP je ranije naveo da se u helikopteru nalazilo 14 osoba i da je norveška stanica TV2 javila da se nekoliko osoba može videti u okeanu, prenosi Tanjug.
Rojters je preneo da je helikopter nasukan kod malog ostrva, a da se nesreća dogodila zapadno od Bergena, drugog po veličini grada u Norveškoj. Helikopter se vraćao sa naftne platforme „Galfaks B” u Severnom moru kada se nesreća desila.
„Helikopter je potpuno uništen. Spasilačke službe čine sve što mogu da pronađu žive ljude”, rekao je portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške.
Naftna kompanija „Statoil” koja upravlja platformom objavila je da je u letelici bilo 11 putnika i dvoje članova posade.
„Još uvek nismo pronašli nijednog preživelog. Još uvek tražimo”, kazao je za Rojters znaničnik lokalne policije koji organizuje operaciju Morten Kronen.