Vesti
Sport
Lalatović: Novčane kazne umesto praznih stadiona
06.05.2016. 20:00
Izvor: Kurir
Lalatović: Novčane kazne umesto praznih stadiona
Trener Vojvodine smatra da mladi fudbaleri trpe najveću štetu kada se utakmice igraju bez prisustva navijača.
Derbi 35. kola između Crvene zvezde i Vojvodine je ko zna koja po redu utakmica srpskog prvenstva, koja se ove sezone igra na zaključanom stadionu.
Zvezda je zbog navijačkih izgreda na "večitom" derbiju kažnjena sa tri meča kod kuće pred praznim tribinama, ali će suspenzija biti okončana posle druge utakmice, protiv Vojvodine u subotu od 17 časova.
Prvu, protiv Čukaričkog, crveno-beli su izgubili rezultatom 1:2, ali potom su Novosađani u gostima savladali upravo "Čuku" i omogućili crveno-belima da u utorak uveče proslave titulu.
Meč Zvezda - Vojvodina u idealnim okolnostima bi bio "praznik fudbala", a trener Vojvodine Nenad Lalatović iskreno žali što neće biti tako.
"Lično, nisam za ovakav vid sankcionisanja. Pre sam za novčane ili neke druge oblike kazni", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare, uoči gostovanja svom bivšem klubu.
"Na našim stadionima ionako nema mnogo gledalaca, a ovo je još i derbi, pa zato mislim da je za oba tima šteta zbog praznih tribina. To su mladi igrači i treba da igraju pred 20.000 ljudi, a ne pred policijom i redarima".
Lalatović od svojih izabranika traži da budu hrabri i ostvare novi dobar rezultat.
"Za nas je svaka utakmica jako bitna, pošto želimo da izađemo u Evropu, a da bismo to uradili, moramo da dobijemo bar dve od preostale tri utakmice. Na 'Marakani' je uvek teško igrati, ali nemamo drugog izbora osim da budemo hrabri, pokažemo veliku želju i ono što radimo na treninzima prenesemo na utakmicu".
"Lalama" će nedostajato suspendovani Radovan Pankov, kao i nedovoljno oporavljeni golman Nikola Perić.
Najavljeno "rotiranje" sastava od strane kolege Miodraga Božovića ne smatra prednošću Vojvodine.
"Ako Zvezda odmori četiri-pet standardnih prvotimaca, to znači da će šansu dobiti Gavrić, Sikimić, Babunski, Ristić, Plavšić... To su sve hitri igrači, koji su jako dobri u igri 'jedan na jedan' i odlično koriste prostor. Uz to žele da pokažu da zaslužuju mesto u timu, odnosno da ostanu tu i nakon leta", objasnio je Lalatović.
"Svi oni nisu slučajno u Zvezdi, već zato što imaju kvalitet".
Vojvodina tri kola pre kraja zauzima četvrto mesto na tabeli sa 30 bodova, jednim više od Radničkog, koji joj je najozbiljniji konkurent za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Nakon gostovanja novom prvaku, dočekaće Borac, a u poslednjem kolu Novosađani opet dolaze u Beograd, ali na stadion u Humskoj ulici.