Vesti
Sport
Klubovi za ABA ligu, na potezu nacionalni savezi
10.05.2016. 20:00
Izvor: RTS
Klubovi za ABA ligu, na potezu nacionalni savezi
Održana Skupština ABA lige na kojem su klubovi odlučili da podrže regionalno takmičenje. U sredu ABA piše nacionalnim savezima.
Dok se čeka dogovor između Fibe i Evrolige, održana je Skupština regionalnog takmičenja, na kojoj su klubovi učesnici pružili podršku savezu, prenosi portal N1.
"Razmotrili smo trenutni status ABA lige u odnosu sa Evroligom i Fibom. Jadranska liga ostaje na istom kursu, to je zaključak svih klubova i ići će se istim pravcem i u sezoni 2016/17. Tačno pratimo dešavanja u evropskoj košarci, razmotrili smo neke stvari koje bi mogle da priprete regionalnoj košarci. U sredu ćemo uputiti poziv svim nacionalnim savezima, kako bismo mogli da napravimo još bolju i jaču Jadransku ligu. Ova liga predstavlja ozbiljan biznis i želimo da ona bude jedna od najboljih u ovoj regiji u budućnosti", izjavio je za medije predsednik Lige Dragan Bokan.
Prvi čovek Budućnosti rekao je da, za sada, niko nije zabranio Jadransku ligu.
"Dosta se spekulisalo poslednjih dana o budućnosti ABA lige, ali mi smo svi jedinstveni, bez obzira šta se piše i priča. Nijedan papir niti iz jednog saveza, niti institucije nije nam stigao gde piše da se ovakva Jadranska liga ne priznaje, tako da nismo ni mogli da reagujemo na sve ono što se piše. Moram da napomenem da imamo jednu stabilnu finansijsku situaciju i nadam se da će ona biti još bolja u narednim godinama", rekao je Bokan i dodao da format i termini odigravanja utakmica ABA lige u narednoj sezoni ne bi trebalo da se menjaju.