Vesti
Politika
U Vladi Srbije jedno ministarstvo manje?
11.05.2016. 20:00
Izvor: Mondo
U Vladi Srbije jedno ministarstvo manje?
U novoj vladi će biti jednak broj ili možda jedno ministarstvo manje, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić . Govorio je i o novom avionu koji će saobraćati između Beograda i Njujorka, Galenici, Telekomu.
Možda će biti jedno ministarstvo manje, rekao je on i dodao da se radi na zakonima o ministarstvima i vladi i da će preciznije biti definisane nadležnosti ministarstava da bi se možda dva spojila.
Vučić se osvrnuo i na problem s pasošima i mogućnost za putovanja građana Srbije sa Kosova i Metohije bez viza uskoro biti rešen.
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da država rešava taj problem i istakao da će biti rešen u skladu sa interesima našeg naroda.
"Ni sada ne mogu da putuju sa tim koje izdaje Evropska unija Kosovu, jer će njih biti tek za tri, četiri meseca. Mi ćemo pre toga rešiti problem našim građanima", rekao je Vučić.
Premijer je izjavio da je ponosan na dolazak novog aviona koji će saobraćati između Beograda i Njujorka, navodeći da je to velika stvar za Srbiju i simbol našeg uspeha.
"To ne možete da dobijete ako niste politički stabilni, sigurni, ekonomski snažni, to je velika stvar za našu zemlju", rekao je Vučić najavljući da će za nekoliko dana poleteti i komercijalni let za Sankt Peterburg.
Dodao je da će avion sleteti u Beograd oko četiri-pet popodne.
Premijer je primetio da mediji nisu primetili kako je u toku izborne tišine jedan sajt posvećen avijatici, kako je rekao Avijatika, objavio kako je sve laž oko aviona za Njujork, da je lagao i premijer i vlast.
"Ni toga se niste setili. Mnogi od medija su upućivali na taj sajt, gde bi mogla da se pročita ta laž. To je prvi širokotrupni avion koji će naša kompanija da koristi i ja sam ponosan", rekao je Vučić, dodajući da takvo ponašanje pokazuje svu našu prirodu.
"Ja sam danas počeo umesto sa najboljim vestima, sa molbom da se ne naruši stabilnost, a pogledajte po pitanjima, sve se ticalo ne naročito važnih, a crnih tema, zato što smo takvi" ,rekao je Vučić.
Vučić je danas rekao da ima investitora zainteresovanih za kupovinu farmaceutske kompanije Galenika, ali da oni žele da je kupe iz stečaja.
"Zainteresovani investitori bi da kupe imovinu Galenike po ceni od 30 do 40 miliona evra, a dugovi kompanije su oko 220 miliona evra. I to je bolje nego da Galenika i dalje pravi gubitke", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
On je rekao da trenutno Galenika ne pravi gubitke, ali da ima obaveze iz ranijeg perioda kada je fabrika uzimala "katastrofalne kredite".
Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 25 odsto kapitala Galenike ističe 27. maja.
Vučić je rekao da se kaje što nije prihvaćena ponuda za kupovinu Telekoma Srbija i da to "sebi ne može da oprosti".