Vesti
Sport
Balažic: Sada sam svestan koliko volim fudbal
18.05.2016. 20:00
Izvor: mondo
Balažic: Sada sam svestan koliko volim fudbal
Štoper Partizana posle šest meseci od oporavka od teške povrede kolena ponovo odigrao utakmicu. "Tek kada ovako nešto doživiš i ponovo počneš da igraš, shvatiš kolika je zapravo tvoja ljubav prema fudbalu", kaže Slovenac.
Partizan se u 4. kolu Lige Evrope proveo u Bilbau kao "bos po trnju". Ne samo da su crno-beli doživeli ubedljiv poraz (5:1), već su na stadionu San Memas na duže vreme ostali bez jednog od stubova odbrane - Gregora Balažica.
Slovenac je pokidao prednji ukršteni ligament kolena i za njega je sezona već tada bila završena.
Balažic se posle šest meseci konačno vratio na teren. Štoper "parnog valjka" nastupio je u prijateljskoj utakmici povodom 100-godišnjice kluba Beroe iz Bugarske (0:2).
"Šta reći, osim fenomenalan osećaj. Posle šest meseci neigranja i perioda oporavka u trenutku kada sam zakoračio na teren, osetio sam se kao da sam se ponovo rodio. Tek kada ovako nešto doživiš i ponovo počneš da igraš, shvatiš kolika je zapravo tvoja ljubav prema fudbalu", počeo je Balažic za sajt Partizana.
U ovakvim situacijama, prilikom povratka na teren nakon oporavka od povreda, po pravilu kod fudbalera postoji strah od duela.
"Što se tiče samog kontakta sa loptom, naravno da ne. Siguran sam u sebe kao igrača i znam šta mogu da pružim na terenu. Naravno, sada je potrebno vreme da se ponovo dokažem, jer ima mnogo novih i kvalitetnih igrača u ekipi. Ako me pitate za strah pri kontaktu zbog povrede, možda je postojala mala doza straha, što je i normalno, ali sam zadovoljan kako sam odreagovao pri prvim duelima", kaže Balažic.
Sledi odmor!
"Prvo, presrećan sam što je sada taj čitav mukotrpan proces iza mene i da sada mogu da se vratim najlepšem poslu na svetu. Još nekoliko dana imam dodatne treninge oporavka kod Andre Milutinovića, a onda idem sa suprugom na zasluženi odmor. Posle nas očekuju nove pobede u dresu crno-belih. Naravno, čestitam momcima i svima koji vole Partizan osvajanje trofeja u Kupu. Igrali smo na tri fronta, nije bilo lako i upravo zbog takvog ritma se ovakve povrede i dešavaju, ali idemo dalje", podvukao je Gregor Balažic.
Balažic je u dresu Partizana odigrao, sa duelom u Bugarskoj, 42 utakmice i postigao jedan gol.