Vesti
Sport
Tipsa hoće u prvih 100: Pre četiri meseca sam bio u bolnici, Nadal mi je pomogao
23.05.2016. 20:00
Izvor: Blic
Tipsa hoće u prvih 100: Pre četiri meseca sam bio u bolnici, Nadal mi je pomogao
Naš teniser Janko Tipsarević rekao je da je nezadovoljan zbog poraza od Miloša Raonića na startu Rolan Garosa, ali da je svestan svih problema koji su ga pratili u poslednje vreme i da mu nedostaju mečevi kako bi to prevazišao.
"Stalno sam nezadovoljan, ali pokušavam da se podsetim gde sam bio pre samo nekoliko meseci. Pre četiri meseca sam bio u bolnici, razmišljajući da li ću uopšte moći da se takmičim na ovom nivou, tako da je ovo što se dešava normalno. Fale mi mečevi", rekao je Tipsarević.
Janko je eliminisan u prvom kolu porazom u tri seta od favorizovanog Raonića, a posebno je istakao kako mu je Rafael Nadal pomogao prilikom oporavka od povrede kolena.
"Najviše mi nedostaje da držim koncentraciju, koju sam imao krajem trećeg seta. Tačno se videlo koliko je moj fokus šetao. On nije ništa posebno uradio da bi došao do toliko brejkova", naglasio je srpski teniser i dodao da je Raonić značajno napredovao u igri, posebno u odbrani.
Prema njegovim rečima, cilj mu je da se do kraja godine vrati među 100 najboljih na ATP listi.
"Snagu mi daje to što vidim da nekim potezima ja to mogu i dalje, nije to ništa neobično za mene. Drago mi je što sam uveren da ako nađem vreme da se fizički spremim i nadogradim konstantnost, mogu da budem na pravom putu da se do kraja godine vratim među prvih 100", rekao je Janko.
Tipsarević je istakao da posle višegodišnjih problema i dalje ima veliku motivaciju i da ceni svaki dan kada može da se bavi sportom koji voli.
"Sigurno ću biti više zahvalan što mogu da se bavim ovim sportom. Ranije, jedna od mojih motivacija je bila to što vreme prolazi. Talentovani juniori, što sam ja bio, imaju jedan ogroman psihološki problem, a to je da misle da će večito biti mladi. Sa 26 sam cenio to što vreme prolazi, što još nekoliko godina mogu da se bavim ovim sportom, a sada posle dve-tri godine problema i sa 32 godine cenim svaki dan i svaki trening mnogo, mnogo više", istakao je Tipsarvić.
On je, takođe, naveo da još ne zna da li će nastupati za Srbiju u Dejvis kupu.
"Ne znam da li ću igrati, možda hoću, ali ako se neko naigrao za reprezentaciju, ja sam, tako da mi ljudi neće zameriti ako ne budem igrao", dodao je Tipsarević.