Vesti
Sport
Panatinaikos našao krivca: Saša Đorđević!
31.05.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Panatinaikos našao krivca: Saša Đorđević!
Gazda Panatinaikosa izdao zvanično saopštenje posle loše sezone grčkog kluba u kojem je priznao da je sva odgovornost na njemu, a kao ključnu grešku istakao je dovođenje Saše Đorđevića.
Košarkaši Panatinaikosa sezonu su završili bolnim porazom od najljućeg rivala Olimpijakosa. Sjajni Vasilis Spanulis pogodio je preko Dimitrisa Dijamantidisa za tri poena, na nekoliko sekundi do kraja, i tom trojkom doneo novu titulu crveno-belima iz Pireja.
S obzirom na to da PAO nije osvojio titulu u domaćem prvenstvu, a da je u TOP 8 fazi Evrolige "izbačen" od strane Laboral Kuće, vreme je za "svođenje računa" u ovom grčkom klubu.
Gazda "zelenih" Dimitris Janakopulos obratio se saopštenjem na zvaničnom sajtu kluba, u kojem je pokušao da objasni navijačima koje su to ključni momenti u protekloj sezoni.
Istakao je da kada dođe do određenog uspeha - svi ga dele, a kada dođe do neuspeha - niko neće da prihvati odgovornost.
"Kao vlasnik kluba prihvatam odgovornost za naše gubitke ove sezone", počeo je i dodao da su dva osnovna razloga za posrtanje Panatinaikosa u sezoni 2015/2016.
Objasnio je i koji.
"Prvo, doneli smo pogrešnu odluku kada je u pitanju izbor trenera, koju nismo ispravili ranije. Da smo ispravili to ranije, vrlo je verovatno da bismo drugačije završili sezonu u Evropi i domaćem šampionatu", grubo je Janakopulos optužio Aleksandra Đorđevića za lošu sezonu kluba, a otkaz mu je uručio sredinom aprila.
"Kao drugo, naš rival Olimpijakos je mnogo toga radio van terena, ovo je lekcija za nas. Sinoćni poraz nije udarac u stomak, već u ja*a. Bez obzira na taj udarac, mi ćemo ustati na noge i boriti se. To je ono što ćemo uraditi", napisao je Janakopulos u delu pisma u kom je najviše mislio na sudije.
PAO je ove sezone osvojio samo Kup Grčke.