Vesti
Žuta štampa
U Guči mešano meso: Severina, Ceca i Bora Đorđević!
02.06.2016. 20:00
Izvor: vesti-online
U Guči mešano meso: Severina, Ceca i Bora Đorđević!
Tradicionalni Sabor trubača u Guči, 56. po redu, ove godine biće održan od 11. do 13. avgusta, a koncerte će prirediti pevači Bora Đorđević, Svetlana Ražnatović, Severina i Miroslav Ilić, najavili su organizatori.
Pored zvaničnog dela programa, najavljeno je i održavanje koncerata folk i rok muzike 10. i 14. avgusta, tako da će ovogodišnji Sabor praktično trajati pet dana.
Manifestacija zvanično počinje u četvrtak, 11. avgusta, u 11.00 časova, podizanjem saborske zastave kod Spomenika trubaču u centru Guče, prenose beogradski mediji. U toku dana najavljeno je otvaranje izložbe u Muzeju trube, Sajam turizma, predstavljanje knjiga i publikacija, kao i kulturno-umetnički programi.
Prvog saborskog dana tokom večeri biće održano takmičenje mladih trubačkih orkestara, koncert pobjednika prethodnog Sabora trubača i ponoćni koncert.
Drugog dana Sabora, program počinje tradicionalnom "Trubačkom budilicom" sa 4 trubačka orkestra. U toku dana biće održani narodni višeboj, koncerti kulturno-umetničkih društava "Branko Krsmanović" iz Beograda i "Abrašević" iz Čačka, a u večernjim satima takmičenje majstora trube.
Posledneg dana zvaničnog dela Sabora, u subotu, 13. avgusta, najavljen je defile takmičara i učesnika, kao i manifestacija stare dragačevske svadbe. Popodne će biti održan izbor najlepše narodne nošnje, a uveče finalno takmičenje seniorskih orkestara, dok će u 23.00 časa biti održan koncert pobjednika 56. Sabora trubača.
Na ovogodišnjem Saboru trubača novost su koncerti folk i rok muzike.
Dan pre početka Sabora, u sredu, 11. avgusta, koncerte će prirediti folk pevačica Svetlana Ražnatović i roker Bora Đorđević, dok će nakon završetka Sabora, u nedelju uveče koncert održati hrvatska pevačica Severina i pevač narodne muzike Miroslav Ilić.