Vesti
Sport
Dzjuba besan: A Englezi su anđeli? Sve je to politika...
14.06.2016. 20:00
Izvor: b92.net
Dzjuba besan: A Englezi su anđeli? Sve je to politika...
Napadač Rusije Artjom Dzjuba kaže da bi bilo "izuzetno glupo" da njegova ekipa bude izbačena sa Evropskog prvenstva zbog sukoba njihovih navijača s engleskim.
"Čitajući englesku štampu stiče se utisak da su njihovi navijači anđeli. Trebalo bi biti objektivan i shvatiti da se krivica deli. U svakom slučaju, tim stvarima nije mesto u fudbalu. Mi bismo samo želeli da se koncentrišemo na igru", rekao je Dzjuba.
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Rusiju sa 150.000 evra, kao i uslovnom diskvalifikacijom sa Evropskog prvenstva u Francuskoj ako njeni navijači ponovo budu umešani u nasilje.
"Ovo nije takmičenje u sukobima na ulici, ovo je takmičenje u fudbalu, tako da se nadamo da će naši navijači ponašati kako bi trebalo", rekao je Dzjuba.
On je rekao da nije bilo sukoba između Rusa i Engelza na ulicama Marseja prethodnih dana.
"Nije bilo sukoba između Rusa i Engleza, već između navijača iz drugih država. To su informacije koje šire vlasti i novinari, ali ja imam drugačije. Niko ne može da kaže pravu istinu. Ubeđen sam da sve to ima političku pozadinu, pogotovo sada kada pogledam kako britanski štampa piše o Mundijalu 2018. godine u Rusiji", zaključio je on.
Rusiju će se u sredu od 15.00 u Lilu sastati sa Slovačkom u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.