Vesti
Sport
Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetske lige
24.06.2016. 20:00
Izvor: Beta
Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetske lige
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto je danas u kineskom Hejdžouu pobedila Japan sa 19:10 (4:3, 7:1, 5:3, 3:3).
Srbija će sutra u polufinalu Svetske lige igrati sa Italijom, koja je pobedila Brazil sa 12:6. U drugom polufinalu će se sastati Grčka i selekcija SAD.
"Predstoji nam susret sa Italijom moja igra sa oscilacijama. Uvek smo konkurenti i sada želimo i jedni i drugi dobar rezultat", rekao je selektor Srbije Dejan Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Najefikasniji u današnjem meču u redovima Srbije bio je Nemanja Ubović sa pet golova, Duško Pijetlović je postigao četiri, a Stefan Mitrović tri gola.
"Od samog starta se videla rzlika u kvalitetu. Pripremili smo se na njihovu odbranu. Odlično poznajemo Italije, sa mnom su četvroica igrača. Imaju kvalitet ali verujem u našu pripremu i želju da se plasiramo u finale", rekao je Ubović.
Kapiten reprezentacije Živko Gocić naveo je očekuje neizvestan meč protiv Italije.
"I danas je bio naporan dan. Pre svega zbog treninga, ali i brzine Japanaca koji se stalno kreću. Sada je na redu Italija i sigurno je da u ovoj fazi priprema i jedni i drugi imamo i vrline i mane. Biće neizvesno", rekao je Gocić.
Polufinale između Srbije i Italije igra se sutra od 11.40 po srednjeevropskom vremenu.