Vesti
Sport
Svađa za kraj: Poraz Troickog u drugom kolu
30.06.2016. 20:00
Izvor: B92
Svađa za kraj: Poraz Troickog u drugom kolu
Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na Vimbldonu u drugom kolu, porazom od Alberta Ramos-Vinolasa u pet setova.
U duelu punom preokreta i oscilacija na obe strane, Troicki nije bio na nivou kada se meč lomio, pa je poražen rezultatom 3:6, 6:3, 6:3, 2:6, 6:3.
Susret dvojice igrača trajao je nešto manje od tri sata, a Ramos-Vinolas će u sledećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Rišar Gaske – Marsel Granoljers-Pujol.
Susret je obeležila i žustra svađa srpskog igrača sa glavnim sudijom koji ga je pogrešnom odlukom oštetio u poslednjem gemu meča.
Od prvog poena na terenu broj 17 viđena je velika borba – poeni su bili dugi, gemovi napeti, a već u drugom igralo se na razliku. Ipak, Španac nije dozvolio brejk šansu, da bi već u sledećem napao Troickog.
Viktor se suočavao sa brejk loptom, spasao je servisom i posle nekoliko izjednačenje upisao drugi gem. Nastavilo se u istom stilu, da bi srpski igrač došao do odlučujuće prednosti dva gema kasnije. Nije realizovao prvu priliku, ali se izborio za drugu i poveo 4:2.
Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je morao ponovo da brani brejk šansu, uspeo je i potom sigurno odservirao za vođstvo u setovima – 6:3.
Iako se očekivalo da će biti opušteniji posle dobijenog prvog seta, jedan pad koncentracije koštao ga je rezultatskog deficita u drugom. U prva tri gema maltene nije bilo igre – serveri su osvajali poene početnim ili drugim udarcem, ali je kod 2:1 Troicki napravio nekoliko grešaka i omogućio protivniku da ga ’brejkne’.
Posle toga su obojica bili sigurni, pa je posle šestog gema na semaforu pisalo 2:4 za Ramos-Vinolasa.
Baš kao i u prvom setu, teniser koji je vodio rutinski je priveo taj deo igre kraju, ali je sada Španac izjednačio na 1-1.
U tim trenucima stigao je novi problem – Viktor je bio u naglom padu, dok je njegov rival igrao sve bolje. Već iz prve prilike je napravio brejk na startu drugog seta, da bi onda Troicki propustio četiri šanse za ribrejk.
Činilo se da je u tim trenucima i treći set pod velikim znakom pitanja, iako je kod rezultata 2:3 Srbin imao 0:30. Nije uspeo da profitira iz te situacije, što je značilo da se vrlo brzo našao na set do eliminacije – 3:6.
Isti scenario viđen je u četvrtom, samo u suprotnom smeru – Troicki odmah stiže do brejka i preuzima kontrolu nad setom. Sigurno je osvajao gemove u kojima je servirao, a onda još jednom oduzeo servis protivniku i izjednačio na 2-2 u setovima – 6:2.
Otišlo se u peti set u kojem se igralo na razliku, a nervoze nije bilo sve do osmog gema, pošto do tada nije viđena nijedna brejk lopta. Troicki je bio na servisu, a nakon dve greške srpskog igrača bilo je 15:30. Ramos-Vinolas se izborio za dve vezane šanse, prvu je propustio, ali je kod druge Viktor odigrao očajan drop šot i pretrpeo brejk.
Španac je u sledećem gemu odservirao i posle svađe Troickog sa sudijom pobedio za 3-2 u setovima.