Vesti
Sport
Jasna Šekarić ne ide u Rio?!
06.07.2016. 20:00
Izvor: RTS
Jasna Šekarić ne ide u Rio?!
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije (SSS).
Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije na današnjoj sednici je odredio olimpijski tim Srbije za Igre u Riju, ali u njemu nema Šekarićeve, koja je među prvima izborila plasman u Rio.
Posle višesatne diskusije utvrđen je konačan predlog sastava reprezentacije za Igre u Riju. Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok se jedan član uzdržao.
"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik SSS Siniša Mašović.
Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.
Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.
"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju SSS.
Stručni štab će biti određen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.