Vesti
Sport
Tomić posle sastanka: "Šta da vam kažem?"
25.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Tomić posle sastanka: "Šta da vam kažem?"
Na stadionu Partizana sastali su se čelnici kluba i sportski sektor da analiziraju šta se dogodilo. Potom sastanak i sa navijačima(!?). Tomić novinarima: "Šta da vam kažem?".
Da li je meč protiv Bačke u 1. kolu Superlige Srbije bio poslednji za trenera Ivana Tomića?
Odgovor na to pitanje trebalo bi da dobijemo uskoro, jer je na stadionu na Topčiderskom brdu u ponedeljak pre podne održan sastanak čelnika kluba (počeo je oko 10.30 časova), odnosno takozvane privremene uprave, sa sportskim sektorom crno-belih.
Sastanak je završen posle četiri sata (otprilike). To su zaključili novinari koji su videli kako službeni automobili odvode pojedine predstavnike uprave, koji su "eskivirali" predstavnike medija. Kako se čulo u Humskoj, potom je deo članova uprave razgovarao i sa predstavnicima navijača.
Trener Ivan Tomić napustio je stadion nešto posle 15 časova. Novinari koji su bili ispred zgrade zamolili su ga za izjavu.
"Šta da vam kažem?", uzvratio je Tomić, koji nije delovao neraspoloženo.
Partizan je odigrao tri meča u novoj sezoni. Ni u jednoj nije izgubio, ali nije ni pobedio. Ni u jednoj nije dao gol.
Meč protiv Bačke u Novom Sadu u prvoj utakmici prvenstvene sezone, koji je završen 0:0, bio je novi udarac za crno-bele i navijače koji su na stadionu "Karađorđe" jasno poručili i Tomiću i upravi šta im je činiti.
"Odigrali smo katastrofalno prvo poluvreme, ekipa nije dobro reagovala", izjavio je Tomić odmah posle utakmice. Ponavljajući i da je spreman na sve.
Igra Partizana, osim u prvoj utakmici protiv poljskog Zaglembja u Beogradu, bila je veoma loša. I u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i protiv Bačke. U poslednja dva meča, Partizan gotovo da nije stvorio šansu! To je sve suprotno onome što su Tomić i njegov nadređeni u klubu, sportski direktor Ivica Iliev, govorili otkako su došli u klub.
"Hoćemo Partizan koji igra u duhu tradicije kluba, a to znači ofanzivno, napadački", govorili su.
Partizan, možda, i igra napadački, ali veoma jalovo. Za sada su najviše podbacili oni od kojih se najviše očekivalo, a kada vrag odnese šalu onda u igru mora vremešni Saša Ilić.
Da li će u Partizanu uslediti nova šok-terapija i dovođenje četvrtog trenera u poslednjih godinu dana? Pominju se razna imena u medijima, a najčešće Vladimir Vermezović.
U poslednjoj deceniji, počev od Jirgena Rebera koji je otišao 2005. godine, Humska je "pojela" čak dvanestoricu trenera: Jirgen Reber, Miodrag Ješić, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević, Avram Grant, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Marko Nikolić, Zoran Milinkovići Ljubinko Drulović.
Ivan Tomić bi mogao da bude "13. žrtva".
Sačekajmo ishod sastanka.