Vesti
Žuta štampa
SUD JE OPOMENUO: Danica Maksimović kriva za napad na novinarku Kurira!
26.07.2016. 20:00
Izvor: kurir.rs
SUD JE OPOMENUO: Danica Maksimović kriva za napad na novinarku Kurira!
Prekršajni sud u Ulcinju juče presudio da je Maksimovićeva kriva za udaranje Marije Dejanović, dok je momak iz obezbeđenja koji je vređao našu ekipu i pretio joj kažnjen sa 250 evra
Danica Maksimović kažnjena je opomenom zato što je prošlog četvrtka na nudističkoj plaži Adi Bojani udarila novinarku Kurira Mariju Dejanović, dok je momak iz obezbeđenja koji je vređao našu ekipu i pretio joj kažnjen sa 250 evra.
Prekršajni sud u Ulcinju juče je doneo prvostepenu presudu po kojoj su glumica i jedan od pripadnika obezbeđenja na plaži proglašeni krivim. Sudski proces bio je znatno ubrzan jer je reč o stranim državljanima, pa je presuda izrečena juče, četiri dana nakon napada na našu ekipu.
Presedan
Iako se u praksi crnogorskog pravosuđa retko dešava da neko ko je fizički ugrozio drugu osobu bude kažnjen samo opomenom, sudija Feriza Ćeranić je ipak doneo takvu odluku, uzimajući u obzir da je Danica Maksimović to uradila iz revolta. Prema njegovom mišljenju, glumica je bila isprovocirana time što ju je ekipa Kurira uslikala golu na nudističkoj plaži, pa je burno reagovala i u naletu besa udarila novinarku.
S druge strane, sud je utvrdio da je momak iz obezbeđenja, koji je nakon incidenta pretio našoj ekipi, prekršio zakon i ugrozio njihovu bezbednost, pa je zato novčano kažnjen. Pošto je presuda prvostepena, obe strane imaju pravo na žalbu, koja bi se u tom slučaju takođe razmatrala po hitnom postupku jer je reč o stranim državljanima.
Podsetimo, Danica Maksimović je prošlog četvrtka na Adi Bojani, zajedno s obezbeđenjem, fizički napala novinarku Mariju Dejanović, udarila je i razbila joj mobilni telefon. Ekipa Kurira tog dana zatekla je glumicu na nudističkoj plaži i fotografisala je kao javnu ličnost na javnom mestu. Maksimovićevu je to toliko razbesnelo da je nasrnula na našu novinarku.
- Ti ćeš mene da slikaš, odakle ti pravo - vrištala je Danica, koja je prethodno od obezbeđenja uzela telefon koji su oni oteli novinarki Kurira.
Pretnje
Obezbeđenje je obrisalo fotografije iz njenog mobilnog, uz psovke i pretnje: „Polupaćemo vam i aparate, i vas, i automobil ako još jednom dođete ovde!“ Potom je Maksimovićeva zgrabila telefon i zgazila ga, a na pitanje naše novinarke odakle joj pravo da je bije, odgovorila je:
- Naravno da imam pravo! Hoćeš još?!
Nakon dvadesetak minuta je pozvala novinarku telefonom.
- Ako objavite fotografije, uništiću vas tužbama! Imaćete posla s jako opasnim ljudima - poručila je Maksimovićeva.