Vesti
Sport
Novak: Važno da je 2:0
28.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Novak: Važno da je 2:0
Najbolji teniser sveta pomenuo pauzu i vrućinu u Torontu kao faktore svog nesigurnog nastupa na startu Rodžers kupa.
Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira Masters serije u Torontu, pobedivši Luksemburžanina Žila Milera rezultatom 7:5, 7:6 (7:3).
Bio je to njegov prvi meč posle gotovo četiri nedelje, a prvi na tvrdoj podlozi posle nekoliko meseci.
"Teško je bilo izaći na beton prvi put posle marta. Bilo je vruće i zbog toga se loptica kretala veoma brzo. Bilo je teško kontrolisati je. Nije bilo lako igrati, ali uspeo sam da ostanem čvrst", rekao je Đoković.
Meč je trajao duže nego što je trebalo i zato što je Miler uzvratio istom merom na Novakov brejk za vođstvo od 5:4 u drugom setu.
"Nisam zadovoljan što sam u drugom setu izgubio dva gema na svoj servis, u trenucima kada sam imao brejk prednosti, ali na kraju je najvažnije da meč nije otišao u treći set".
Đoković je rešio u svoju korist 18 od poslednjeg 21 meča na Rodžers kupu, koji se jedne godine igra u Torontu, a sledeće u Montrealu.
Za plasman u četvrtfinale igraće protiv prekaljenog Čeha Radeka Štepaneka, od koga je jedini poraz doživeo daleke 2006. godine.
U finalu Rodžers kupa 2015. Đoković je izgubio od Endija Mareja, koji je odlučio da ne brani trofej kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru (5-20. avgusta). Britanac je pre četiri godine u Londonu osvojio zlatnu medalju, dok je Đoković zauzeo četvrto mesto.