Vesti
Sport
Rapidna eliminacija Bobane i Zorane!
09.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Rapidna eliminacija Bobane i Zorane!
Bile su druga i četvrta posle preciznog pucanja, ali u brzom pucanju zabeležile su loše, loše rezultate i pale na 20. i 22. mesto.
Debakl u rapidnom pucanju!
Posle prvog dela kvalifikacija u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara, u kojima se tražila preciznost (30 metaka, šest serija, pet minuta za seriju), dvostruka evropska šampionka Bobana Veličković bila je druga (295 krugova), dok je bivša svetska šampionka Zorana Arunović zauzela četvrto mesto (293).
Nadali smo se plasmanu naših devojaka u polufinale.
Usledio je žestok pad!
Posle brzog raspucavanja i dodatnih 30 metaka (tri serije po deset metaka, tri sekunde vremena između hitaca), obe su "debelo" podbacile i pale na 20. (Zorana) i 22. mesto (Bobana).
Obe su zbirno upucale samo 576 krugova, a za osmo mesto i plasman u polufinale bilo je neophodno 583!
Takmičarke, njih 40, za 30 metaka imale su znatno manje vremena u drugom delu kvalifikacija – pucalo se u tri serije, po deset metaka, a dozvoljena pauza između dva hica iznosila je samo tri sekunde.
To našim takmičarkama nije leglo, a obe su bile očajne u prvoj seriji - Bobana je pogodila 93, a Zorana 91 krug. Sve što su potom pokušale, bilo je uzaludno.
Osam najboljih plasiralo se u polufinale (20.30), posle kojeg će treća i četvrta po sakupljenim bodovima pucati za bronzu (20.45), a prva i druga za zlato (20.55). Nadali smo se da će veče proteći u drami u kojoj će učestvovati i naše dve takmičarke, koje su u disciplini vazdušni pištolj 10 metara završile kao sedma (Bobana) i 11. (Zorana).
Najbolja u kvalifikacijama bila je Kineskinja Đingđing Žang rezultatom od 592 kruga. Ona je posle preciznog pucanja imala 293 krugova, a posle brzog neverovatnih 299 od 300 krugova, što je novi olimpijski rekord.