Vesti
Sport
Jokić: Uz Saleta ne možeš da ne daš maksimum
15.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Jokić: Uz Saleta ne možeš da ne daš maksimum
Mladi centar srpske reprezentacije ističe da je selektor veliki motivator, emotivac i da radi sa mnogo strasti koju prenosi na igrače.
Nikola Jokić debitovao je ovog leta za nacionalni tim i brzo i veoma dobro se "skapirao" sa starijim saigračima.
Mlada zvezda Denvera priznaje da mu posle zapaženog nastupa na kvalifikacionom turniru za Rio, na Olimpijskim igrama nije najbolje krenulo. Ipak, selektorova podrška iskazana u rečenici "mlad je, ima uspone i padove, ali strpljivi smo sa njim, jer nam je potreban", dala mu je "krila".
"Super sam se osećao od starta turnira, ali me nije išlo. Ali podigli su me selektor Aleksandar Đorđević, saigrači, porodica i polako opet ulazim u formu", poručio je za "Večernje novosti" Nikola Jokić.
On kaže da se motivator kao što je Aleksandar Đorđević retko sreće.
"Sale je emotivac, radi sa strašću i prenosi je na nas. Zna da motiviše ekipu i za svaku utakmicu nas pripremi maksimalno. Ipak je reprezentacija druga dimenzija, sve to pozitivno utiče na nas", istakao je Jokić.
Mladi srpski košarkaš navodi da uz Sašu Đorđevića ne možeš da da izađeš "tek tako" na meč.
"Kod njega ne možeš da ne daš maksimum za Srbiju, za ceo naš narod. Zato smo i sa Amerikancima igrali onako. Pa, vidite šta sve vrti na kanalu Youtube i na televiziji. Ona čuvena akcija 'vožnje' proistekla je iz timske igre, ekstra pasa, mogli su da šutnu i Bogdan i Teo, ali hteli smo malo da ih 'provozamo'", rekao je Jokić i dodao da ih je timski duh držao i posle tri poraza u grupi, koja su, kako tvrdi mogli i da dobiju, jer su bila "na jednu loptu".
Košarkaši Srbije su u poslednjem kolu po grupama u Riju pobedili Kinu i plasirali se u četvrtfinale Olimpijskih igara.