Vesti
Sport
TO SU PRAVI "DELFINI" Vaterpolisti držali čas Španiji za polufinale!
16.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
TO SU PRAVI "DELFINI" Vaterpolisti držali čas Španiji za polufinale!
Od očaja do sjaja! To je put vaterpolo reprezentacije Srbije od početka Igara do četvrtfinala, u kom je Španija potopljena sa 10:7 (3:1, 4:2, 0:2, 3:2). U polufinalu, protivnik će biti Grčka ili Italija (sastaju se večeras u 21.30).
Do sada su "delfini" redovno gubili na startu mečeva, ovaj put je to sprečio Filip Filipović ranim pogotkom, ali je to anulirao Alberto Munariz.
Malo kasnije, Dušan Mandić pokazao je razoran šut sa distance i prednost je vraćena, a kada je isključen Alarkon, selektor Španije Ernandez Paz uzeo je tajm-aut.
Igrača više materijalizovao je Dušan Mandić, bilo je i velikih 4:1 zahvaljujući Ćuku, razliku je tek malo ublažio Molina.
Prilazak na gol zaostatka nije uzdrmao ekipu, projektili Mandića i Stefana Mitrovića vratili su +3. U idealnom trenutku, pred odlazak na pauzu, Milan Aleksić pridružio se golgeterima za 7:3.
Drugo poluvreme počelo je novim prilaskom na dva gola, preko Moline i Munariza, a kasnije je Branislav Mitrović sjajno odbranio kada su Španci pripretili šutom Alarkona.
Novu odstupnicu napravio je Stefan Mitrović pogotkom u poslednjoj deonici, kasnije je isto učinio Filipović, za 9:6 pet minuta pre kraja. Tačku na duel stavio je Mandić u poslednjem minutu.

Srbija - Španija (3:1, 4:2, 0:2, 3:2)
Bazen: “Olimpijski” u Riju. Sudije: Danijel Flahiv, Radoslav Korizna
Srbija: Pijetlović (G), Mandić 4, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović, Nikić, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 2, B. Mitrović (g)
Španija: Agilar (g), Munariz 2, Roka, Alarkon, Molina 3, Minguel 1, Somođi 1, Lifante, Tuhul, Miranda, Guelj, Enrike, Lopez (g)