Vesti
Sport
Tijana u suzama: Ovo je i Miličina medalja!
23.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Tijana u suzama: Ovo je i Miličina medalja!
Tinejdžerka Tijana Bogdanović osvajačica srebrne medalje u Rio de Žaneiru, sa suzama u očima se zahvalila svima, a posebno treneru i koleginici Milici Mandić: "Ovo je medalja svakog od njih". Milica se zaplakala.
Otišle su u Rio de Žaneiro nasmejane i spremne. Krenule su na put 11. avgusta. Mnogo simbolike u tom danu. Na taj dan pre četiri godine Milica Mandić je osvojila zlato za Srbiju u Londonu.
Njihov trener Dragan Jović je takođe zračio optimizmom: "Donećemo medalje".
I doneli su!
Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju iz Rio de Žaneira, za dlaku je izmaklo zlato (mnogi smatraju da je zaslužila bar produžetak, ako ne i zlato). No, i ovako je sjajno, veliko, ogromno!
Po dolasku iz Rija, Tijani i Milici Mandić, našoj zlatnoj tekvondistkinji iz Londona, koja nije imala sreće u Brazilu, priređen je lep doček na aerodromu u Beogradu.
Obe su plakale!
Tijana nije morala ništa da kaže.
Ova tinejdžerka je svojim radom, naporom, uz pomoć Milice Mandić i trenera Dragana Jovića i celog tima, uspela da ostvari ogroman uspeh, da osvoji medalju na svojojim prvim Olimpijskim igrama!
Tijana i Milica su pokazale ne samo da su vrhunske sportistkinje, već i sjajne osobe, vaspitane, dobre. Postale su iskrene prijateljice, podrška jedna drugoj. Više od dve godine provodili su više vremena međusobno, nego sa svojim porodicama.
"Hvala svima, pre svih Milici i treneru na celom ovom putu, a krenuli smo od pre dve godine. Sazrela sam uz njih i mnogo sam naučila od njih. Naučili su me disciplini, radu i eto, pokazalo se da se rad zaista isplati. San može da se ostvari uz veliko odricanje i rad", rekla je Tijana na konferenciji za novinare i nastavila:
"Milica je šamponka u svakom smislu te reči. Mnogo smo vremena provele zajedno. Ona je divna osoba i mnogo sam od nje naučila. Svako od njih je deo ove medalje!", rekla je Tijana i dobila ogroman aplauz svih u sali.
Zaplakala se i Milica!
"Osećam se kao deo Tijanine medalje, radili smo kao tim svih ovih godina i eto, iako ja nisam uspela...", prozborila je Milica, da bi potom lice stavila u šake. Suze su tekle. U sali dugotrajan aplauz.
Kada se pribrala, nastavila je:
"Mnogo sam ponosna na nju, na ceo tim... Nikad nisam bila spremnija, otišle smo nasmejane, uneli smo neku novu energiju u Olimpijsko selo, osetili su to i ostali iz našeg tima, zahvaljivali nam se... U toj borbi mi se desilo se nešto što nisam uspela da prevaziđem i ostaće mi žal za ceo život. Ali, predamnom su novi izazovi, turniri, kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju".
Milice, London nikada nećemo zaboraviti!!! Samo napred! I vaterpolistu su pre četiri godine u Londonu, isticali da im je upravo Miličina borba i osvajanje zlata pomoglo da se podignu i potom osvoje bronzanu medalju u meču protiv Crne Gore.
Trener Dragan Jović je ponovo zračio optimizmom. Već je najavio i Olimpijske ighre u Tokiju. Njegov predani rad, na granici fanatizma, sa ostalim iz Tekvondo kluba Galeb, ubira plodove na drugim olimpijskim igrama zaredom.
"Imam običaj da nešto kažem što u tom momentu ne bi trebalo. Ali, kada se kreće na Olimpijske igre, onda jednostavno moram da kažem šta da očekujemo, a bili smo spremni. Sport je čudo, može da se okrene na jednu ili drugu stranu. Zadovoljni smo osvojenom srebrnom medaljom, ostaje žal za zlatom koje je izmaklo u poslednjoj sekundi, nešto slično onome što se desilo Miloradu Čaviću u Pekingu. Nije bilo kamere koja je istovremeno snimala i pad Korejke i semafor... Ipak, dobili smo proznanja od svih", rekao je Jović o finalnoj borbi Tijane Bogdanović.
I on je okuražio Milicu Mandić. Potrebno je to našoj Milici za nove borbe, nove izazove koji je čekaju.
"Milica je naša najveća šampionka, svaki deo nje je u svakoj olimpijskoj medalji od Londona naovamo, pa i u ovoj, Tijanijoj. Ona je imala teži psihološki prvi meč nego drugi. U drugom meču je bila druga taktika protiv svetske prvakinje, Engleskinje. Dogodi se nekada... kao što u košarci zadrhti ruka... stali smo", rekao je Jović.
Nije želeo ni da govori o Miličinoj povredi šake, koju je imala prošle godine.
"Bili bismo neozbiljni kada bismo slali nekoga, MIlicu nespremnu i povređenu na Olimpijske igre. Milica jeste bila zdrava i spremna za to. Šaka nije bila dovoljno pripremljena za tehniku koja se koristi. Ali, ne želimo da se vadimo na to. Šaka nije razlog poraza", rekao je Jović u pravom sportskom maniru i poručio:
"Pripremamo se za Tokio!".
A u Tokiju bismo mogli da imamo još neke nove takmičare, poput Serđe Stević...