Vesti
Sport
Partizanu meč bez publike, uslovno godinu dana!
25.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Partizanu meč bez publike, uslovno godinu dana!
Disciplinski organi FSS kaznili Partizan utakmicom pred praznim tribinama i opomenuli ga: "Još jedna bakljada i opet zatvaramo Humsku"!. Ilievu 80.000 dinara kazne zbog priče o suđenju. I Zvezda kažnjena, ali novčano.
Disciplinski organi FSS zauzeli su oštar kurs prema Partizanu!
Posle današnje sednice saopšteno je da je Partizan kažnjen sa 200.000 dinara (manje od 2.000 evra) i jednom utakmicom bez prisustva publike, a uslovno na godinu dana.
Ovakva kazna izrečena je "zbog velike količine pirotehničkih sredstava u meču sa Vojvodinom".
Ovo "uslovno" znači da će se u slučaju nove "bakljade" u Humskoj kazna automatski aktivirati (dakle, novi meč suspenzije). Ujedno izrečena je i kazna sportskom direktoru Ivici Ilievu zbog izjava na račun suđenja - njegov "ceh" je 80.000 dinara.
Nije saopšteno od kad važi kazna, odnosno da li će se primenjivati već od 7. kola Superlige, odnosno od utakmice Partizan - Rad u subotu (19 časova). Verovatno je da da.
Takođe, FK Vojvodina je zbog incidenata sa tribina kažnjena sa 100.000 dinara.
Disciplinci FSS kaznili su iz istih razloga i Crvenu zvezdu, dakle zbog "velike upotrebe pirotehničkih sredstva njenih navijača u mečevima sa Voždovcem i Mladosti u Lučanima". Zvezda je protiv Voždovca bila domaćin, a u Lučanima je bila gost.
Zvezda je kažnjena novčano - 300.000 dinara. O opomeni i uslovnoj kazni nema reči u saopštenju.
"Večiti rivali" su bili kažnjavani i prošle sezone, takođe zbog svjih "navijača" i baklji/pirotehničkih sredstava, pa je tako Zvezda igrala bez publike protiv Čukaričkog, a Partizan u Kupu protiv niškog Radničkog. Sve je to bila posledica nemilih scena na stadionu "Rajko Mitić".
Bilo je to krajem aprila ove godine, kada je FSS prvobitno doneo odluku da "zaključa" stadion Zvezde do kraja sezone, ali je potom ta kazna ublažena, pa je Zvezda titulu ipak proslavila sa svojim navijačima. Zvezda je igrala bez publike protiv Čukaričkog i Vojvodine, ali je ipak mogla da računa na podršku navijača u meču prtiv niškog Radničkog u poslednjem kolu prošlosezonskog prvenstva.
Disciplinska komisija FSS razmatrala je i slučaj iz 1. kola iz utakmice Voždovac - Spartak kada je u igru ušao igrač Filip Stuparević koji nije još napunio 16 godina. Zbog tog propusta Voždovac je kažnjen sa 350.000 dinara.
"Prvi put da zbog ovakvog slučaja nije izrečena kazna oduzimanja bodova, ali komisija smatra da je sve učinjeno iz nehata i zbog toga su kažnjeni pojedinci i klub", rekao je prvi čovek Disciplinske komisije FSS.Žarko Stevanović.
Predstavnik Voždovca Miloš Mirković je kažnjen zbog ovog propusta sa 80.000 dinara, a igrač Filip Stuparević sa 25.000 dinara.
Inače, utakmica Voždovac - Spartak završena je 0:0, ali je posle žalbe subotičkog kluba, za "zelenim stolom" bila registrovana službenim rezultatom 3:0 za Spartak.