Vesti
Žuta štampa
Danica Maksimović: Kunem se da je nisam udarila!
16.09.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Danica Maksimović: Kunem se da je nisam udarila!
Glumica je progovorila o incidentu na nudističkoj plaži.
Popularna glumica, 63-godišnja Danica Maksimović i ekipa jednog beogradskog dnevnog lista imali su neprijatan susret u crnogorskom letovalištu Adi Bojani.
Glumica se odmarala na plaži namenjenoj nudistima, na kojoj je zabranjeno fotografisanje i čak postoji i obezbeđenje zaduženo da se ovo pravilo ispoštuje, kada su njeno nago telo uslikali paparaco i novinarka "Kurira" koji su bili na pomenutoj plaži.
Ovo je izazvala bučnu raspravu između glumice i novinarke, ali su fotografije objavljene, a novinarka tvrdi da ju je Danica fizički napala prilikom obračuna.
"Slučaj nudisti": Danica Maksimović opomenuta
"Ponižena sam, nada mnom je izvršeno socijalno ubistvo. Na svojoj koži sam osetila šta je to mizoginija, a najviše me je porazilo to što je ovo žena uradila ženi. Bila sam u emotivnom šoku kada se sve to desilo. Dijabetičar sam, imam propisanu terapiju, a zbog stresa koji sam doživela zdravstveno stanje mi se naglo pogoršalo. I sad zaplačem svaki put kada se prisetim svega", rekla je Danica Maksimović u intervjuu za "Gloriju" i objasnila šta se dogodilo tog dana:
"Sa suprugom sam bila na odmoru, bili smo na nudističkoj plaži zatvorenog tipa na kojoj su vidno istaknute table da je, pored ostalog, zabranjeno fotografisanje. Da se razumemo, ne stidim se svog tela, glumica sam, u mladosti sam igrala uloge koje su zahtevale i scene u kojima sam bila naga, ali to je bilo u kontekstu umetničkog dela i lika koji sam tumačila. Tog dana sam ležala na ligeštulu kada sam ispred sebe primetila devojku koja se tobože skidala i opušteno razgovarala telefonom. Tek kad je počela da se iskrada, shvatila sam da se nešto dešava. Tada me je momak iz obezbeđenja plaže, koji je pojurio za njom, informisao da je u pitanju novinarka koja je tri dana pre toga bila na plaži i čekala poznate ličnosti. Zamolila sam je da se predstavi. Tek posle dužeg odbijanja da otkrije svoj identitet, ispostavilo se da je u pitanju novinarka jednog beogradskog dnevnika. Dok je gospođica bila na plaži vrebajući svaki trenutak da me fotografiše nagu, u obližnjem žbunu nalazio se fotograf iz istog dnevnog lista", ispričala je glumica i potvrdila da je došlo do rasprave, ali odlučno demantuje da je ošamarila novinarku.
PODRŠKA OD KOLEGA
"Kunem se da nisam udarila ili ošamarila novinarku. Možda sam je dodirnula tokom razgovora dok sam mahala rukama u pokušaju da joj objasnim da to ne čini, da nema prava na to. Zamolila sam i nju i fotografa da ne objavljuju te fotografije uz obrazloženje da sam penzionerka! Kako bi se oni osećali da neko njihove majke fotografiše nage? Pravdali su se da su im urednici dali takav zadatak i da jeste sramota to što rade, ali da je u pitanju istraživačko novinarstvo. Pa, to nema veze sa istraživačkim novinarstvom!"