Vesti
Sport
Novak završio meč serijom 16:0!
11.10.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Novak završio meč serijom 16:0!
Najbolji teniser sveta odigrao prvi meč od 11. septembra i bez problema se plasirao u treće kolo Mastersa u Šangaju.
Posle tačno mesec dana od poraza u finalu US opena, oporavka od povrede, odmora, "punjenja baterija" i vremena provedenog s porodicom, "Broj 1" se vratio na teren!
(1) Novak Đoković - Fabio Fonjini 6:3, 6:3 u meču 2. kola Masters 1000 turnira u Šangaju.
Sreda će za Đokovića biti slobodan dan, u kome će saznati ime sledećeg rivala na putu ka odbrani trofeja. Biće to Bugarin Grigor Dimitrov ili Vasek Pospišil iz Kanade.
Iako se posle relativno duge pauze mogao očekivao sporiji i "hladniji" start, Srbin je do vođstva od 3:0 prepustio Italijanu samo tri poena. Stekao je brejk prednosti i potom manje-više rutinski priveo kraju prvi set.
Fonjini je pri rezultatu 4:2 imao dve brejk lopte, drugu je naročito lako propustio, poslavši lagani forhend u mrežu, zbog čega se opravdano naljutio na sebe. Novu šansu za brejk dobio je samo još jednom, u desetom gemu, u kom se Nole namučio da završi set i tri puta igrao "đus"!
U drugom setu je početak bio izjednačen, Fonjini je gemovima na svoj servis vodio 1:0, 2:1 i 3:2, nakon čega je došlo do obrta kakav se retko viđa.
Novak ne samo da je preokrenuo rezultat sa 2:3 na 6:3, već je to učinio bez izgubljenog poena!
Dakle, četiri vezana gema osvojio je "sa nulom", u čemu mu je, naravno, svesrdno pomogao i sam Fabio Fonjini.
U prethodnih sedam pokušaja, trenutno 50. teniser sveta osvojio je samo dva seta protiv Đokovića, koji je prošle nedelje radi boljeg oporavka propustio ATP 500 turnir u Pekingu, čiji šampion je bio četiri godine zaredom, a ukupno šest puta.
S obzirom na to da će do kraja sezone samo braniti titule, u Šangaju, Parizu i Londonu, Novak će pokušati da odbije napad (2) Endija Mareja koji je značajno smanjio zaostatak na ATP listi i koji bi, u slučaju nekog većeg Đokovićevog kiksa do početka 2017. godine, mogao i da preuzme prvo mesto na ATP listi.