Vesti
Žuta štampa
Neko za pare, neko za reklamu: koliko zarađuje žiri Pinkovih Zvezda?
12.10.2016. 20:00
Izvor: Tračara
Neko za pare, neko za reklamu: koliko zarađuje žiri Pinkovih Zvezda?
Ljubitelji muzičkih takmičenja i ove godine se odlučuju da li će gledati Zvezde Granda ili Pinkove Zvezde, budući da su konkurentske televizije izabrale isti termin emitovanja.
Kako bi nova sezona bila što gledanija, čelnici ružičaste televizije nisu štedeli novac kada su u pitanju honorari članova žirija.
Prema pisanju Kurira, Dragana Mirković je pristala da se lati ovog posla iz čistog zadovoljstva, tako da nije tražila honorar, osim smeštaja i avionskog prevoza na liniji Beograd-Beč. Dara Bubamara, takođe, nije tražila da bude isplaćena u finansijskom smislu, ali se nagodila da joj se uradi reklama i promocija novog albuma, kao i organizacija koncerta u Beogradu.
Iako je prešla preko svojih principa, i došla na mesto na kom će veći deo vremena slušati folk muziku, Aleksandra Radović se nije preterano cenkala oko honorara, pa će tako od cele sezone inkasirati 50.000 evra. Dvostruko više (tačnije 105.000 evra za celu sezonu) biće isplaćeno Zorici Brunclik.
Najveći honorar, sasvim očekivano, biće isplaćen Šabanu Šauliću, koji će za svaku emisiju dobiti čak 5.000 evra (Brunclikova, primera radi, po emisiji dobija 2.000 evra manje), što u prevodu znači da će za celu sezonu dobiti 175.000 evra.
Što se suparničkog tabora tiče, jedino je Jelena Karleuša u više navrata otvoreno govorila o tome da nikada ne bi uzela ni dinar za ulogu sudije u Zvezdama Granda, a prema saznanjima istog lista, ostali članovi žirija su se sa Sašom Popovićem nagodili da rade svoj posao u zamenu za marketing.