Vesti
Žuta štampa
LEPA BRENA O BIVŠOJ JUGI: Bila je to preteča EU gde je veroispovest bila intimna stvar
25.10.2016. 20:00
Izvor: Kurir
LEPA BRENA O BIVŠOJ JUGI: Bila je to preteča EU gde je veroispovest bila intimna stvar
Folk zvezda Lepa Brena koja je i dalje jedna od najpopularnijih pevačica u zemljama bivše SFRJ govorila je o svojoj karijeri.
Pevačica se tom prilikom osvrnula i na period bivše Jugoslavije za koju kaže da je preteča današnje Evropske unije kada uopšte nije bilo bitno što se ona kao Fahreta Jahić udala za Bobu Živojinovića.
"Budući da sam uvek smatrala da sam ja gazdarica svog života, jako dobro znam da pokažem i zube... A moj suprug je vlasnik svog života i mi smo određivali svoju sudbinu i svoj put. Ja sam volela Jugoslaviju, gotovo da je ona bila preteča Evrospke unije gde je 'bratstvo i jedinstvo' trebalo da bude ono što se danas u svetu kaže "no rasicm", "no nationalism", nulta diskriminacija, a da ono što treba da ostane naša lična intima i veroispovest tako i ostane. Ja sam tradicionalno vaspitana i volim da se to poštuje u svakoj kući. I u koju god državu da odem, poštujem pravila te države, kao što poštujete pravila kuće u koju ulazite, hotela, ograničenja brzine na putu".
Zahvaljujući tome u Breninom domu se slave svi religijski praznici.
"Mi smo onako "international". Jedino što ne slavimo u našoj kući je Halloween, ali ga slavimo kad smo u Americi. U svojoj porodici imamo i jednih, i drugih, i trećih, i četvrtih, tako da vrlo poštujemo svačije običaje. To smo naučili u svojim porodicama", zaključila je Brena za jutarnji list.