Vesti
Sport
Božović: Svaka serija ima kraj, u Kruševac po pobedu
18.11.2016. 20:00
Izvor: Beta
Božović: Svaka serija ima kraj, u Kruševac po pobedu
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa prekinuti seriju Napretka od šest pobeda i da je obaveza kluba da u Kruševcu ide na tri boda.
"Svaka serija ima kraj, i neke naše serije su se završavale. Nadam se da ćemo uspeti da izvučemo povoljan rezultat. Kao trener Zvezde ne mogu da kažem da bih bio zadovoljan nerešenim rezultatom, uvek idemo na pobedu. Naša obaveza je da probamo da pobedimo", rekao je Božović na konferenciji za novinare.
Zvezda će sutra gostovati Napretku u derbiju 16. kola Super lige Srbije.
Božović je naveo da će u Kruševcu biti teško jer je Napredak "najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg deša prvenstva".
"To je izuzetno iskusna ekipa, dobro uigrana i vođena. Stadion će biti pun. Neće nam biti lako, ali očekujem da u dobrom ambijentu odigramo dobru utakmicu i pobedimo. Drago mi je što se Napredak na velika vrata vratio u srpski fudbal", kazao je Božović.
Crveno-beli neće moći da računaju na povređene Zorana Rendulića, Pabla Moučea i Gelora Kangu, dok će Mihailo Ristić, koji je ušao u igru za mladu reprezentaciju Srbije u baražu za Evropsko prvenstvo.
"Ristić je imao veoma važan nastup, 50-ak sekundi. Nadam se da će biti spreman, ako ne bude umoran", rekao je Božović.
Trener Zvezde je, upitan da li zamera selektoru Tomislavu Siviću na tome, rekao da se samo šali.
"Nemam šta da zameram i razmišljam. Ristić je reprezentativac i igra onoliko koliko trener kaže. Najvažnije je da se ekipa plasirala, samo sam se našalio, nebitno je koliko je Ristić igrao. Čestitam kolegi na velikom uspehu", rekao je Božović.
Zvezda posle 15 kola ima 38 bodova, šest više od Partizana i Vojvodine, a sedam od Napretka. Božović je naveo da sezona neće zavisiti od predstojeće utakmice i podsetio da je klub prošle imao 32 boda prednosti, pa je Čukarički prišao na šest.
"Prvenstvo će se sigurno odlučivati na proleće. Ove dve utakmice ništa neće rešavati. Uvek je lakše i bolja atmosfera kada se pobeđuje", kazao je trener crveno-belih.
Božović je dodao da je reprezentativna pauza koristila ekipi jer je do sada u sezoni imala 23 utakmice. "Do kraja jesenjeg dela ćemo igrati 29, a to je ranije bio čitav šampionat".
On je kazao da mu ne smetaju pisanja medija da će otići sa mesta trenera Zvezde tokom zimske pauze.
"Ne smeta mi to. Jednog dana ću morati da odem odavde. Trenutno nemam nikakvu ponudu, rekao bih da imam. To su samo nagađanja", kazao je Božović.
Upitan za Uga Vijeiru, koji sve manje igra, Božović je odgovorio: "U ekipi se nalaze oni koji najbolje treniraju, koji najbolje igraju".
Božović je rekao da klub nema izbora osim da forsira igrače iz omladinske škole. Kako je kazao, crveno-belima je neophodna filijala u kojoj će ti fudbaleri moći da stasavaju.
"Zvezda pravi ekipu za Evropu, ali nikako da je napravi, to je problem. Ovaj klub nema drugih mogućnosti nego da forsira svoje igrače iz omladinske škole i da ih prodaje. Treba da prodajemo, a da jurimo Evropu. To su kontradiktornosti. Zvezda mora da živi od prodaje svojih igrača. A, kada će se desiti ekipa koja će da uradi nešto u Evropi, to niko ne zna. Ne mogu da kažem kada će, jer je to veoma teško, bez budžeta, s brda, s dola", rekao je Božović.
Utakmica će se igrati u subotu od 17.00 u Kruševcu.